VIDEO Primar din Olt filmat cărând cetăţeni de etnie romă la secţia de votare. În prealabil, oamenii primesc bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul şi viceprimarul localităţii oltene Potcoava au fost filmaţi mituind şi transportând la secţiile de votare cetăţeni de etnie romă. Pe numele celor doi a fost deschis dosar penal pentru coruperea alegătorilor.

Primarul localităţii Potcoava, Manuel Enăchioaia, şi viceprimarul, Tiberiu Guianu, sunt cercetaţi penal pentru coruperea alegătorilor după ce duminică, 24 noiembrie, s-a primit o sesizare în acest sens prin 112. Imagini apărute între timp în spaţiul public indică faptul că ar fi procedat exact la fel şi în primul tur la algerilor prezidenţiale.

Într-una dintre filmări se observă cum, pe 10 noiembrie, un bărbat îi aşteaptă pe votanţii romi lângă maşina primăriei, le înmânează sume de bani, după care votanţii urcă în maşină. Şofer către secţia de vot le este chiar primarul Manuel Enăchioaia.

Într-un alt filmuleţ este suprinsă maşina viceprimarului, care, la fel, cară votanţii către secţia de vot.

Cum s-au dat bani alegătorilor romi, la Potcoava, în primul tur al Alegerilor Prezidenţiale 2019

„La turul doi au schimbat tactica, s-a dat ţiganul singur de gol. Nu s-au mai dus ei (n.r. – primarul şi viceprimarul), le-au dat altora maşinile să-i care, iar ei doar i-au scos din case“, a explicat un cetăţean din Potcoava.

Deşi poliţiştii au deschis, duminică, 24 noiembrie 2019, dosar penal pentru a cerceta dacă cei peste 100 de votanţi romi „de peste gârlă“ au fost mituiţi să urce în maşinile viceprimarului şi primarului şi să fie duşi la vot, n-ar fi fost audiaţi chiar cei care i-au dus. „A adus primarul alţi ţigani, poliţia nu l-a întrebat nimic pe cel care a cărat“, a mai spus cel care a sesizat fapta prin 112.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite