VIDEO Patronul unui magazin a decis să o facă de ruşine pe Facebook pe o clientă filmată în timp ce fura: „Ia uite ce educaţie dă ea la copil!”“

VIDEO Patronul unui magazin a decis să o facă de ruşine pe Facebook pe o clientă filmată în timp ce fura: „Ia uite ce educaţie dă ea la copil!”“

Femeia strecoară în geantă conţinutul unei cutii cu detergent, fără să plătească la casă produsul

Deţinătorul unui lanţ de patru magazine din Olt a hotărât să facă publice pe o reţea de socializare imaginile în care o clientă fidelă este surprinsă furând. Femeia era însoţită, în una dintre postări, de copila minoră.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ion Petrişor spune că este pentru prima dată când postează imagini cu furturi din magazinul său, deşi acest lucru se întâmplă zilnic. În medie, în cele patru magazine, paguba este de cel puţin 400 lei şi niciodată nu şi-o recuperează.

„Se-ntâmplă des faza asta. Avem într-un an, cred, 100-200 de inşi, în medie unul pe zi fură, avem patru magazine, aproape în fiecare zi se-ntâmplă câte-o ghiduşie de-asta“, a explicat bărbatul, pentru Adevărul. 

Deşi uneori produsele sustrase de o singură persoană sunt de valori considerabile, patronul spune că nu-l ajută prea mult plângerea făcută la Poliţie.

„Am observat, de exemplu, că într-o lună-două, aşa, au dispărut băuturi în valoare de 5.000 lei. Şi băiatul de la supraveghere a trecut, s-a uitat exclusiv în zona de băuturi şi a văzut cine fură. Era un client care venea de o lună-două şi în fiecare zi fura câte-o sticlă-două. Şi aşa s-au strâns 5.000 lei. L-a identificat pe client şi când a mai venit în magazin l-a lăsat să fure, a ajuns la casă, au apăsat butonul de panică şi când au venit cei de la pază au găsit sticlele asupra lui. O băga în sân, la cureaua de la pantalon, şi trăgea tricoul. În momentul în care l-au depistat avea două sticle asupra lui, care erau 100 şi ceva de lei. Whiskey, coniace, de-astea. (...)  M-am săturat şi de faza cu plângerile la poliţie. Parcă e mai mare deranjul pentru mine. Mă cheamă pe mine să dau declaraţii, să le-aduc inventare, să... «Păi, nu vedeţi pe camere?», «Da, dar să stabilim prejudiciul trebuie să vedem inventarul, să... ». Şi ăsta, cu sticlele-n sân. «Domnule, ţi-l arăt cum, zilele trecute, ia sticla, se duce la casă, trece în zona asta, bagă sticlele-n sân şi când ajunge la casă n-o plăteşte», a povestit omul.

«Păi, de unde ştim noi că o are în sîn?» «Păi, uite, a luat-o de la raft, a pus-o în coş, merge mai departe într-o altă zonă unde crede el că n-o să-l vadă camerele, o bagă-n sân şi la casă n-o are». «Păi, de unde ştim noi că n-a lăsat-o undeva». A doua oară, când îl prindem în fapt, are băuturile băgate-n sân, dar «de unde ştim noi că nu le plătea». Nu mai zici  nimic. Se mai şi supără pe mine, na!“, spune bărbatul.

„Mi-e mie ruşine de ruşinea ei“

Camerele de supraveghere au surprins furând clienţi din toate categoriile sociale. Chiar o femeie în vârstă este filmată strecurând în geantă un produs. „Mi-e mie ruşine de ruşinea lor. Poate e mama vreunui prieten, poate e... Nu pot să le public“, a spus Petrişor.

 

„Într-un an sunt între 20.000  şi 100.000 lei. Să te păgubească la un magazin de 100 lei, patru magazine, 400 lei pe zi. E pierdere şi o iei de la început, doar nu stârpim noi hoţia. Pentru prima dată am făcut treaba asta (n.r. - să dea publicităţii imaginile), pentru că mi s-a părut ciudat, aşa. Ia uite ce educaţie dă ea la copilul ei, şi după vrea copilul ei să nu fure şi să fie cuminte şi să mai înveţe şi carte şi să ajungă cine ştie ce!  S-a întâmplat rapid faza asta cu postarea. Este un grup de what-s app unde postăm în reţea, n-o aveam doar pe doamna asta, mai aveam şi alţi clienţi. Dar la câteva zile a venit iar, mai era şi cu copilul, asta m-a determinat“, a mai spus patronul, convins însă că nu se vor schimba foarte mult lucrurile. „Dacă asta le e în fire să facă...!“, a mai spus patronul.

Pe imaginile date publicităţii pe contul de socializare se observă cum femeia strecoară, într-o „şedinţă“ de cumpărături, conţinutul unei cutii întregi cu capsule de detegent lichid şi lasă apoi cutia în raft, iar în ultimele, cum scoate conţinutul unei alte cutii, vopsea de păr, cel mai probabil, pune în geantă şi, la fel, abandonează cutia într-un raft.

CITIŢI ŞI: 

Un hoţ din Iaşi s-a „deghizat” în fantomă pentru a sparge magazinul sătesc. O vecină l-a zărit şi l-a alungat cu pietre

Ce recomandări au poliţiştii pentru administratorii de firme şi spaţii comerciale ca să nu ajungă victimele hoţilor
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: