VIDEO Ministrul Carmen Dan a anunţat eliminarea baremului de înălţime la admiterea în şcolile MAI. În plus, candidaţii vor avea un „traseu aplicativ“

VIDEO Ministrul Carmen Dan a anunţat eliminarea baremului de înălţime la admiterea în şcolile MAI. În plus, candidaţii vor avea un „traseu aplicativ“

Cu o lună înainte de termenul limită de înscriere pentru admiterea pe locurile libere în şcolile Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Carmen Dan a anunţat o schimbare majoră – eliminarea baremului de înălţime.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modificările sunt propuse într-un document lansat de Ministerul Afacerilor Interne în dezbatere publică vineri, 3 noiembrie 2017. Printre noutăţi se numără eliminarea baremului de înălţime, în timp ce, în locul probelor fizice specifice, a fost introdus traseul aplicativ.
 
„Înălţimea candidaţilor este testată în continuare, însă sunt aplicate metode mult mai obiective decât până în prezent, prin introducerea acestui traseu aplicativ. În traseu se regăsesc probe pe care le poţi parcurge doar dacă ai o anumită statură sau o condiţie fizică bună. Iar obiectivul acesta este - să avem candidaţi bine pregătiţi din punct de vedere fizic. Se renunţă astfel la un criteriu care poate părea subiectiv - înălţimea, având în vedere dinamica modificărilor în demografie - şi se introduce o probă care verifică mai multe aspecte, legate în general de condiţia şi abilităţile fizice ale candidaţilor. Spre exemplu, de ce o tânără care are 1,64 metri este inaptă să fie poliţist, în timp ce colega ei, care are 1,65 metri, este aptă pentru această meserie? Nu vom impune noi limita minimă de înălţime, pentru că sunt de părere că există tineri cu 2 centimetri mai scunzi care pot fi mai tehnici şi mai abili decât alţi colegi de-ai lor mai înalţi“, a postat ministrul Carmen Dan pe pagina oficială de Facebook.
 
Traseul aplicativ va înlocui probele specifice de până acum, limita de timp pentru parcurgerea acestuia fiind de 2 minute şi 25 de secunde. Ministrul Dan face următoarea precizare: „Vorbim doar de sesiunea din ianuarie acum, pentru că nu sunt de părere ca, în plină iarnă, sutelor de candidaţi să le fie testată rezistenţa afară, la temperaturi foarte scăzute“, se menţionează în mesajul postat pe pagina de Facebook/Carmen DAN.
 
Postarea este însoţită şi de un film în care este prezentat traseul aplicativ gândit ca probă fizică de admitere la sesiunea din ianuarie 2018.
 

 
MAI scoate la concurs, în ianuarie 2018, un număr record de locuri – 2.880 -  în unităţile de învăţământ din România: 1600 - agenţi de poliţie, 700 - subofiţeri jandarmi, 300 - subofiţeri pompieri şi 280 - poliţişti de frontieră. Data limită pentru înscrierea candidaţilor interesaţi este 5 decembrie.
 
Te-ar putea interesa şi:
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: