VIDEO O garsonieră a sărit în aer la Slatina. 85 de oameni au fost evacuaţi

VIDEO O garsonieră a sărit în aer la Slatina. 85 de oameni au fost evacuaţi

Centrala electrică era montată în balconul garsonierei care a sărit în aer Captură video

În garsonieră se aflau doi bătrâni de 75, respectiv 81 de ani. Cei doi şi o altă vecină au ajuns la Spitalul de Urgenţă din Slatina. Deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de gaze la centrala termică. Norocul locatarilor a fost că aceasta era montată pe balcon, iar suflul exploziei s-a propagat în exteriorul blocului. 20 de garsoniere au fost grav afectate.

Deflagraţia a avut loc în jurul orei 2 noaptea. În garsoniera la care s-a produs explozia se aflau două persoane, o femeie, în vârstă de 75 de ani, găsită conştientă, cu arsuri de gradul II la nivelul capului şi suspiciune de fractură la membrul superior stâng şi un bărbat, în vârstă de 81 de ani, găsit conştient, cu arsuri de gradul II la membrul superior drept. Cele două victime au fost transportate la UPU Slatina. La faţa locului a fost asistată şi o femeie, cu atac de panică, dar aceasta a refuzat transportul la spital.
 
Ulterior, un echipaj SAJ a transportat la UPU Slatina o altă femeie, cu probleme respiratorii.
 
În urma incendiului, au ars bunurile din garsoniera afectată de explozie şi din cea alăturată, iar 83 de persoane au fost evacuate din bloc.
 
Deflagraţia s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze care s-a produs la centrala termică.
 
"Peste 30 de pompieri, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple, o autospecială pentru intervenţie şi salvare de la înălţime, un echipaj CBRN ( Chimic, Biologic, Radiologic, Nuclear ), o autospecială pentru transport efective şi patru autospeciale pentru primă intervenţie, au intervenit în municipiul Slatina, strada Aleea Mărului, la o explozie urmată de incendiu, produsă la o garsonieră situată la etajul al treilea.
La faţa locului au intervenit şi trei echipaje de la Serviciul de Ambulanţă Olt", au transmis reprezentanţii ISU Olt.
 
Pompierii au acţionat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu evacuarea persoanelor aflate în bloc.
 
În urma verificărilor efectuate la faţa locului de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Olt, s-a luat decizia ca 20 de garsoniere să nu mai fie locuite până la finalizarea expertizei tehnice. Pentru persoanele aflate în cele 20 de locuinţe se pot asigura spaţii de cazare de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă Slatina.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: