FOTO VIDEO Prima fabrică de fibră optică din ţară, inaugurată la Prysmian Slatina de premierul Ponta

FOTO VIDEO Prima fabrică de fibră optică din ţară, inaugurată la Prysmian Slatina de premierul Ponta

Imagine din interiorul noii secţii de fibră optică de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Aflat pentru a treia oară în capitala judeţului Olt, premierul Victor Ponta a participat, marţi – 14 mai, la inaugurarea primei fabrici de fibră optică din ţara noastră, în cadrul Grupului italian Prysmian de la Slatina. Investiţia anunţată în municipiul reşedinţă de judeţ va duce la triplarea capacităţii de producţie a fabricii, lucru ce va permite companiei să se menţină în poziţia de lider al pieţei mondiale de telecomunicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul italian Prysmian, lider mondial în domeniul cablurilor de energie şi telecomunicaţii şi în industria sistemelor, a inaugurat la Slatina, marţi – 14 mai, o nouă unitate destinată exclusiv producţiei de cabluri de fibră optică. Investiţia a transformat, astfel, Slatina, într-unul dintre centrele de excelenţă din Europa pentru producţia de cabluri pentru comunicaţiile optice. De asemenea, evenimentul a coincis cu sărbătorirea a 40 de ani de la înfiinţarea fostei fabrici de cabluri de la Slatina, devenită, acum, un pol important pe piaţa telecomunicaţiilor optice.

Inaugurarea a avut loc în prezenţa premierului Victor Ponta şi a ministrului delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, precum şi a unor reprezentaţi din conducerea centrală a companiei Prysmian, respectiv a preşedintelui şi directorului executiv Valerio Battista, a directorului executiv pentru Europa Centrală şi de Est, Francesco Fanciulli, ori a directorului de Operaţiuni Cabluri, Giuseppe Ferri. Au fost, de asemenea, prezenţi, ambasadorul Italiei la Bucureşti, Diego Brasioli, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene, parlamentari, parteneri de afaceri ai Prysmian Group.

“Investiţia în noua fabrică de la Slatina este parte a unui plan important de a creşte competitivitatea Grupului Prysmian pe o piaţă aflată în rapidă schimbare. Piaţa actuală de telecomunicaţii se află într-o continuă dezvoltare, apar noi jucători pe piaţă şi noi servicii, iar competiţia în sectorul de bandă largă, servicii double-play sau triple-play, este dinamică. Din acest motiv, Grupul Prysmian, în calitate de jucător important în industria de cabluri de telecomunicaţii, investeşte continuu în acest sector strategic pentru a oferi soluţii tehnologice inovative în vederea dezvoltării reţelelor de telecomunicaţii. Pentru a fi pregătiţi să facem faţă noilor provocări aduse de piaţa telecomunicaţiilor am investit în noua fabrică de la Slatina, lucru ce ne va consolida poziţia actuală de lider mondial”, a afirmat Valerio Battista, preşedinte şi director executiv al Grupului Prysmian.

Premierul Ponta: “Vrem ca investiţia să se dezvolte”

La rândul său, premierul Victor Ponta s-a arătat impresionat de investiţia italienilor la Slatina şi a precizat că Executivul este gata să ajute orice companie străină care vrea să investească în ţara noastră şi să creeze, astfel, noi locuri de muncă.

“Mulţumesc companiei Prysmian în numele celor aproape 500 de angajaţi care au un loc de muncă aici, la Slatina, şi cred că este chiar datoria oricărui prim-ministru din Europa de a mulţumi celor ce creează locuri de muncă în ţările lor. Investiţia de aici de la Slatina este cu atât mai importantă cu cât este vorba despre un sector de activitate cu un viitor extraordinar. Prezenţa mea aici este un semn că apreciem decizia oricui de a investi aici şi că ne dorim să acordăm pe viitor tot sprijinul pe care Guvernul şi autorităţile locale îl pot acorda pentru ca această investiţie să se dezvolte şi să se creeze noi locuri de muncă”, a afirmat premierul Ponta.

                              

Nu în ultimul rând, edilul Slatinei, Minel Prina, ales în această funcţie la începutul lunii februarie, s-a arătat şi el satisfăcut de investiţie: “Este o bucurie pentru mine că, la trei luni după ce am fost ales primar, să îmi încep mandatul cu o astfel de inaugurare. Mi-aş dori ca la fiecare trei luni şi jumătate să existe o astfel de inaugurare şi cred că acest lucru depinde atât de autorităţile locale, dar şi de investitori. Cine ştie, dacă vom pune toţi umărul, poate că acest lucru se va întâmpla. Trecând peste această glumă, vreau să vă spun că, atât eu, cât şi ceilalţi colegi ai mei din Primărie, suntem deschişi oricărei propuneri de investiţii în Slatina, iar cei care vor dori să facă acest lucru trebuie să ştie că au uşa deschisă la mine”, a spus Prina.

500 de angajaţi la fabrica Prysmian Slatina

Foto

Fabrica Grupului Prysmian de la Slatina se întinde acum pe o suprafaţă de aproape 100.000 mp, având o suprafaţă construită de circa 42.000 mp, o capacitate totală anuală de producţie de 30.000 tone cabluri de energie (de la cabluri de înaltă tensiune de până la 110 kW şi cablaje pentru clădiri, la cabluri de tensiune de instrumentare şi control), aproape 1,5 milioane kilometri de cablu optic şi 500.000 kilometri cabluri din cupru pentru telecomunicaţii, totul raportat la aproape 500 de angajaţi.

Ultimele investiţii la noua fabrică de fibră optică inaugurată marţi la Slatina au ajuns la aproape 15 milioane de euro şi fac parte dintr-un plan mai amplu de investiţii al Grupului ce cumulează peste 50 milioane euro, sumă pe care grupul italian intenţionează să-l pună în aplicare pentru a-i permite, astfel, să îşi întărească poziţia de lider mondial în cadrul industriei de cabluri şi sisteme pentru energie şi telecomunicaţii.

Grupul Prysmian are vânzări de aproape 8 miliarde de euro în anul 2012, aproximativ 20.000 de angajaţi în 50 de ţări şi 91 de fabrici în toată lumea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Premierul Victor Ponta a participat la inaugurarea noii secţii de fibră optică din cadrul Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
 • Premierul Victor Ponta a participat la inaugurarea noii secţii de fibră optică din cadrul Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Premierul Victor Ponta, alături de Valerio Battista, preşedinte şi director executiv Grupul Prysmian... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Evenimentul a avut loc într-un din secţiile fabricii de fibră optică... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Invitaţii oficiali la eveniment... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Secţia de fibră optică ocupă aproape o treime din suprafaţa totală a Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Imagini din interiorul noii secţii de fibră optică de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Imagini din interiorul noii secţii de fibră optică de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Imagini din interiorul noii secţii de fibră optică de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Premierul Victor Ponta, atent la explicaţiile oficialilor de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Imagini din interiorul noii secţii de fibră optică de la Prysmian Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Sediul Grupului Prysmian de la Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea
citeste totul despre: