VIDEO FOTO  Edilul Slatinei a adoptat primii maidanezi din oraş

VIDEO FOTO  Edilul Slatinei a adoptat primii maidanezi din oraş

Edilul Slatinei, Minel Prina, a fost însoţit de către copii la adoptarea celor doi maidanezi... (FOTO: Mugurel Manea)

Minel Prina, edilul municipiului Slatina, a dat marţi, 8 octombrie, startul adopţiilor de maidanezi în oraş. Acesta a ales doi câini comunitari de la un adăpost de profil de la marginea urbei pe care îi va creşte într-o comună din judeţ, la domiciliul părinţilor. Prin acest gest, Prina a vrut să dea un imbold locuitorilor oraşului pentru a ajuta la rezolvarea problemei maidanezilor prin adopţia acestora şi nu prin eutanasiere.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul de Slatina a fost însoţit de către cei doi copii ai săi, pe care, dealtfel, i-a şi lăsat să-şi aleagă, fiecare, câte un exemplar din cei peste 150 de maidanezi adunaţi în cadrul adăpostului de profil al unui ONG local numit „Prietenii noştri”. Într-un final, cei doi maidanezi au fost selecţionaţi la prima vedere de către copiii edilului, totul bazându-se pe principiul „dragoste la prima vedere”. Doi pui au fost fericitele patrupede care, de marţi, vor avea o nouă casă şi, automat, au scăpat şi de ameninţarea eutanasierii.

Prin gestul de a adopta cei doi câini vagabonzi, edilul Slatinei a vrut să dea un semnal şi, totodată, un imbold iubitorilor de animale din oraş de a-i urma iniţiativa, dată fiind alternativă funebră prevăzută de noua lege a maidanezilor ce menţionează, negru pe alb, eutanasierea acestora dacă nu sunt adoptaţi.

„Ideea aceasta de a adopta un câine aş vrea să o aplice cât mai mulţi dintre slătinenii iubitori de câini nu doar la nivel declarativ pentru ca aceste animale să continue să trăiască. Este un prim pas care, sper eu, să fie urmat de cetăţenii Slatinei. Imediat ce va intra în vigoare legea maidanezilor, vom trece şi noi la aplicarea prevederilor sale pentru că viaţa trebuie să continue, iar siguranţa oamenilor este pe primul loc”, a declarat edilul Minel Prina.

Animalele au fost transportate la noul domiciliu cu ajutorul unei dubiţe aparţinând Direcţiei de Administrare a Domeniului Public şi Privat din cadrul Primăriei Slatina. Adopţia unui câine maidanez la Slatina este gratuită, persoana care face acest gest primind un patruped sănătos, cu toate analizele la zi. Câinii adoptaţi marţi de către edil au fost primii înstrăinaţi pe această cale în acest an pe raza oraşului, slătinenii fiind, se pare, foarte reticenţi cel puţin până acum.

Două firme interesate de sterilizarea maidanezilor

Licitaţia pentru încredinţarea contractului pentru ecarisaj a atras atenţia a două firme din Slatina, ofertele acestora fiind analizate chiar în aceste zile pentru ca, săptămâna viitoare, contractul să poată fi semnat cu una dintre ele. Deoarece este prima dată când la licitaţia cu pricina se prezintă firme interesate de contract, municipalitatea a decis să rezolve problema în două moduri. Astfel, într-o primă fază, contractul va fi unul pe o durata scurtă de numai trei luni, urmând ca, la expirarea sa, să fie aleasă o firmă care să se ocupe de serviciul de ecarisaj în Slatina pentru următorii trei ani. Valoarea contractului iniţial de trei luni se ridică la 600 milioane lei vechi.

Foto

În urmă cu o lună, Prina a precizat, într-o conferinţă de presă, că este imperativ a fi sterilizaţi şi câinii din cadrul gospodăriilor sau firmelor de pe raza oraşului deoarece şi aceştia contribuie în mod deciziv la majorarea numărului de maidanezi de pe domeniul public prin înmulţirea necontrolată. Şeful administraţiei locale din Slatina a avansat chiar şi un termen clar în care problema câinilor comunitari ar putea fi definitiv soluţionată în oraş: trei ani.

Reamintim că, la Slatina, a existat, în urmă cu câţiva ani, un mare scandal legat de condiţiile total improprii în care erau ţinuţi maidanezii de către firma care se ocupa de ecarisaj la acel moment, o firmă condusă de nimeni altcineva decât o rudă apropiată a fostului viceprimar de la acea vreme, Dan Bălăşescu. Totul a fost îngropat sub tăcere între timp şi nimeni nu a fost sancţionat în vreun fel.
 

Edilul Slatinei, semnând actele de adopţie ale maidanezilor... (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
 • Edilul Slatinei, semnând actele de adopţie ale maidanezilor... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Maidanezii adoptaţi de edil provin din adăpostul unui ONG local... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Maidanezii adoptaţi de edil provin din adăpostul unui ONG local... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Edilul Slatinei, Minel Prina, a venit însoţit de cei doi copii ca să adopte maidanezi... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Unul dintre cei doi fericiţi câini comunitari adoptaţi de edil... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Unul dintre cei doi fericiţi câini comunitari adoptaţi de edil... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Ambii maidanezi adoptaţi de edil sunt pui... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Câinii adoptaţi de edil vor fi crescuţi la ţară... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Edilul Slatinei, Minel Prina, semnând actele de adopţie ale maidanezilor... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Câinii adoptaţi de edil vor fi crescuţi la ţară... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Venit, văzut, adoptat... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Câinii adoptaţi de edil vor fi crescuţi la ţară... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Câinii adoptaţi de edil vor fi crescuţi la ţară... (FOTO: Mugurel Manea)
 • Copiii edilului au fost cei mai fericiţi de noii ''membri'' ai familiei Prina... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările