VIDEO Cumpănaşu îl atacă virulent pe procurorul care a aşteptat cu orele înainte să intre în casa criminalului Dincă: „’Ţi-ai dracu’ de golani!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
confruntare cumpănaşu - popescu

Procurorul Cristian Popescu, cel care a anchetat în primă fază dispariţia Alexandrei şi a refuzat să intre în casa lui Gheorghe Dincă înainte de ora 6,00 dimineaţa, a fost blocat, ieri, în curtea Parchetului Caracal, de unchiul tinerei dispărute.

Scena în care Alexandru Cumpănaşu, unchiul Alexandrei Măceşanu – fata dispărută în 24 iulie 2019, ultima dată fiind văzută când a urcat în maşina lui Gheorghe Dincă, la Dobrosloveni, se postează în faţa maşinii procurorului Cristian Popescu a avut loc ieri, în curtea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal. 

Cumpănaşu a vrut să-i ceară din nou socoteală procurorului pentru faptul că nu a reacţionat prompt în urmă cu un an. Mai mult, unchiul Alexandrei spune că procurorul Cristian Popescu este cel care i-a împiedicat pe poliţişti să intre în casa lui Gheorghe Dincă, deşi Alexandra sunase de trei ori în cursul zilei, la 112, descriindu-le oamenilor legii casa în care se află şi curtea lui Dincă. 

Procurorul a considerat însă că nu există suficiente indicii că la acea adresă este o infracţiune în derulare, prin urmare nu s-ar justifica flagrantul. Consecinţa a fost faptul că a doua zi, la percheziţii, tot ce s-a mai găsit a fost incineratorul artizanal în care anchetatorii DIICOT spun că ar fi fost ars trupul tinerei care sunase după ajutor.

„Fi-’ţi ai dracu’ de golani!“, a replicat Cumpănaşu ieri, în curtea parchetului, în urma procurorului care a evitat tacticos „blocajul“, coborând din maşină şi urcând în clădirea în care îşi desfăşoară activitatea.
Procurorul caracalean a fost suspendat din activitate la 1 august 2019 de către Secţia de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, însă a revenit, prin decizia aceleiaşi structuri, spre finele lunii noiembrie. A fost acuzat de procurorii Secţiei de Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) de abuz în serviciu şi a fost şi cercetat disciplinar, însă cei care se aşteptau şi la pedepse în cazul procurorului au rămas dezamăgiţi.

Asta deşi Inspecţia Judiciară a constatat în urma controlului desfăşurat anul trecut la unitatea de parchet din Caracal, pe cazul de dispariţie în discuţie, că s-a lucrat cu lipsă de coerenţă.

„Informaţiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcţie. Informaţiile au fost disipate, iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenţei fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului şi găsirea minorei. Lipsa de organizare şi de coordonare a activităţilor a generat ignorarea stării de flagranţă în care se afla prezumtivul autor al infracţiunii continue, către care se îndreptau toate indiciile obţinute în data de 25 iulie 2019, respectiv: identificarea mărcii şi ulterior a numărului de înmatriculare a maşinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului maşinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinţei numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112”, a arătat Inspecţia judiciară, după cum consemna G4Media.

CITIŢI ŞI: 

EXCLUSIV Declaraţia dată procurorilor de poliţistul care a vorbit ultima dată cu Alexandra Măceşanu la telefon: „Se mai auzeau nişte voci“

EXCLUSIV Discuţii înfiorătoare între Dincă şi colegii de celulă: „Ce mai puteam să fac? Să-l bag şi p-ăla-n cazan!?“

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite