VIDEO Chetă pentru curăţarea WC-ului la Poliţia Slatina. Europol: „Asta arată colapsul în care a ajuns instituţia Poliţiei Române“

VIDEO Chetă pentru curăţarea WC-ului la Poliţia Slatina. Europol: „Asta arată colapsul în care a ajuns instituţia Poliţiei Române“

Sindicatul Europol a postat anunţul primit de la Slatina, ilustrând cu această fotografie FOTO: Facebook Europol

Sindicatul Poliţiştilor Europeni – EUROPOL a postat pe contul de Facebook o fotografie a unui anunţ prin care poliţiştilor li se solicită să participe cu 2 lei pentru a se putea cumpăra materiale de curăţenie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Dacă în anul 2018 „menegerii” au ajuns să ceară fără scrupule bani subalternilor pentru a face curăţenie în sediul Poliţiei, care este până la urmă proprietatea statutului, asta arată colapsul în care a ajuns instituţia Poliţiei Române.

Un asemenea anunţ am primit de la cetăţenii din Slatina care au fotografiat panoul din holul Poliţiei Slatina unde scria negru pe alb şi cu mai multe semne de exclamare că poliţiştii sunt „rugaţi” să decarteze 2 lei şefilor pentru plata lunara a curăţeniei. Nu discutăm aici de valoarea modică a sumei, ci de principii. De faptul că poliţiştii, în calitate de angajaţi, susţin financiar funcţionarea sistemului. Ne întrebăm cum ar fi dacă spre exemplu conducerea unui supermarket ar începe să le ceară angajaţilor sume de bani pentru a face curăţenie în magazin printre rafturi sau pentru a plăti diferite alte servicii?!

Nici măcar proverbul „Afara e vopsit gardul, înăuntru e leopardul”  nu se potriveşte la noi, deoarece la Poliţie nici gardurile nu le avem vopsite. Realitatea cruntă a subfinanţării sistemului este în continuare suportată de poliţişti. Asta în timp ce şefii, cu salarii ce depăşesc 7-8000 lei stau bine mersi în birouri renovate, la aer condiţionat fără grija că rămân fără hârtie sau toner la imprimantă. “, a fost o parte din postarea EUROPOL, la final venind comentarii care anunţau situaţii similare şi în alte colţuri ale judeţului Olt şi chiar ale ţării.

“Asta măcar înseamnă că au personal care să facă curăţenie nu ca la SPF Carei (o instituţie cu 100 de oameni) unde nu este încadrată nici o persoană pt.a face curăţenie (aici agenţii sunt cei care mai dau cu mătura) şi acest lucru se întâmplă de vreo 6 luni“, a comentat Gigi, în timp ce Liliana Lelia a completat: „ La Piatra-Olt, nu departe de Slatina, aproximativ 15 km, este o subunitate, unde de când am venit din 2014, noi agenţii şi ofiţeri facem curăţenie, foarte rar apelăm şi plătim femeia de serviciu de la Primărie fiind în apropiere de Politie. Deci cam peste tot nu prea există angajată o femeie de serviciu şi trebuie fiecare să se gospodareasca cum poate!


„La alte subunitati cifra este de 20 de lei ca sa traiasca in nomalitate, nu exista astfel de beneficii, daca ti-a dat un birou, hol, scari, wc, trebuie sa cumperi materiale(hartie, articole curatenie,sa.) daca nu, ceri de la Parchet si Primarie. Poate mila are o importanta pentru institutia noastra.“, a comentat altcineva.

„In tot Teleormanul, doar la IPJ exista femeie de serviciu , in rest la toate subunităţile nu exista post de femeie de serviciu si fiecare se descurca cum poate, in sensul ca ori poliţiştii fac ‘sectoare’ ori strâng bani lunar sa plătească o femeie de serviciu ca sa mai spele pe la toaleta.. si cum nu se poate imputa nimănui de ce nu achita o suma modica pentru curăţenie fiindca ar fi treaba angajatorului si ca alţii isi primesc salariu ca sa asigure asta, normal ca se ivesc discuţii , insa nici sa facem hepatita nu e o soluţie ca cineva sa se sesizeze.“, a venit o altă veste.

Lider: „Este realitatea în care trăim“

Nimeni nu neagă existenţa acelui anunţ, cum nu neagă nici situaţia în care poliţiştii sunt puşi la locul de muncă, şi nu doar poliţiştii. În mediul rural, atrage atenţia liderul Sindicatului Naţional al Poliţiştilor – filiala Olt, Cristel Ioţu, situaţia este mult mai gravă, grupurile sanitare fiind construite în curte, fără apă curentă, în condiţii de igienă precară. Altfel, legea nu interzice nimănui să-şi cumpere, dacă are standarde mai înalte, suplimentar produse de curăţenie, pentru că, de fapt, la Poliţia Slatina exact despre acest aspect ar fi vorba, anume despre „material care completează gama de bază“. Iar gama de bază înseamnă vase de WC igienizate cu clor, situaţie care ar fi dus la anunţul de mai sus.

În aceeaşi situaţie sunt, a atras atenţia liderul, şi şcolile, şi alte instituţii din mediul rural, unde lipsa grupurilor sanitare la standarde decente este o realitate. „Este realitatea în care trăim“, a concluzionat Ioţu.

Reprezentanţii IPJ Olt s-au limitat la a spune, pe această temă, că s-a demarat o anchetă pentru a se stabili dacă la Poliţia Slatina conducerea a făcut un astfel de demers.

Fotografiile i-au fost transmise şi ministrului Carmen Dan, a mai anunţat Europol.

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările