VIDEO Cum a ajuns un poliţist să fie împuşcat în cap cu propriul pistol. Prietena lui repeta în mod obsesiv: „A fost o joacă! A fost o joacă!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Dumitrescu, poliţistul împuşcat la Slatina FOTO Arhivă personală
Bogdan Dumitrescu, poliţistul împuşcat la Slatina FOTO Arhivă personală

Un poliţist de la Crimă Organizată din Olt, în vârstă de 34 ani, este între viaţă şi moarte la un spital din Craiova după ce prietena sa l-a împuşcat în cap în noaptea de marţi/miercuri, 30/31 ianuarie 2018.

Bogdan Dumitrescu, poliţistul împuşcat, a divorţat în cursul anului trecut de femeia cu care avea doi copii, de profesie psiholog, iar relaţia cu tânăra Alina Gheorghe (27 ani) era relativ proaspătă, au stabilit procurorii. Marţi-seara, cei doi au fost în vizită la un alt cuplu, împreună cu care au mâncat şi au consumat şi băuturi alcoolice.

S-au întors în apartamentul închiriat de bărbat de la un alt poliţist, spun vecinii din blocul în care s-a produs evenimentul, continuând, cel mai probabil, să consume alcool, anchetatorii găsind la faţa locului şi o sticlă de băuturi alcoolice. Ce s-a întâmplat mai departe încearcă să afle anchetatorii, cert fiind faptul că la ora 0,40 s-a primit, prin 112, un apel prin care o femeie tânără (s-a stabilit după voce) solicita ajutor. Era, însă, extrem de agitată, profera injurii la adresa tuturor, astfel că celor din dispecerat le-a fost greu să înţeleagă despre ce este vorba.

Acelui apel i-au urmat şi altele (tânăra sunase între timp şi prietenii la care petrecuseră seara, iar aceştia, la rândul lor, au anunţat evenimentul, la acest moment cei doi fiind „martori cheie“), astfel că la ora 0.54 un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Olt a plecat spre afresa indicată. L-au găsit pe bărbat în stare deosebit de gravă, împuşcat în cap, în timp ce femeia avea o plagă împuşcată la palma stângă. Cei doi au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, de aici bărbatul fiind transfera la spitalul din Craiova, necesitând intervenţie neurochirugicală.


Blocul în care s-a produs accidentul FOTO Alina Mitran

Femeia a fost agitată pe toată perioada intervenţiei, membrii echipajului SJA Olt precizâdu-le colegilor că tânără repeta aproape continuu „A fost o joacă! A fost o joacă!“. Victima care a suferit plaga la mână a fost sedată, iar miercuri, 31 ianuarie, s-a intervenit chirugical, starea pacientei fiind bună.

politist impuscat olt

„O singură împuşcătură, accidentală“

Cazul a fost preluat din start de Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, în prima fază fiind sesizată infracţiunea de omor. Încadrarea juridică a fost ulterior modificată din tentativă de omor  în vătămare corporală din culpă.

„S-a întâmplat o crimă, aşa ni s-a spus iniţial, în domiciliul acelui ofiţer de poliţie din cadrul SCCO, nu ştiam foarte multe detalii, ştiam că în locuinţă nu a fost decât el şi prietena, şi atunci pentru că nu ştiam dacă a fost o ceartă între ei, dacă fapta a fost intenţionată sau nu, am hotărât să luăm noi dosarul“, a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, Anca Anuţa.

Nici bărbatul, aflat în stare extrem de gravă, şi nici prietena sa nu au putut fi audiaţi, tânăra din cauza stării de agitaţie. „Profera injurii tuturor celor din jur, ne-a fost imposibil să o audiem“, a mai spus Anuţa, care a explicat că pistolul folosit era deţinut legal de poliţist, fiind o armă „fără piedică“. A fost „o singură împuşcătură, accidentală, aş spune eu, din informaţiile pe care le avem“, a mai spus prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. Glonţul a pătruns mai întâi palma stângă a tinerei, iar bărbatului i-a străpuns capul dinspre ceafă, ieşind în zona frontală, anchetatorii stabilind că bărbatul se afla cu spatele la victimă.  Arma personală, deşi deţinută legal, nu ar fi trebuit să se afle la vedere sau să fie încărcată.

politist impuscat olt

Criminaliştii (foto dreapta) au adunat probe din apartament

În acest caz, mai spun procurorii, cei doi prieteni la care şi-au petrecut seara ar fi martori-cheie în dosar. Aceştia au declarat că nu au existat tensiuni între cei doi, nici în cursul serii şi nici la plecare.
Vecinii bărbatului au spus că nu-l ştiau foarte bine, îl vedeau doar venind şi plecând, pentru că locuia în zonă, pe strada Crizantemei din Slatina, într-un apartament situat la parter, de relativ puţin timp. Locuitorii de pe scară au mai spus că din apartament se auzea destul de des muzică la volum mare, însă noaptea trecută nimeni nu a auzit împuşcătura, prezenţa poliţiştilor punând-o pe seama vreunei reclamaţii din cauza tulburării liniştii publice.

Anchetatorii au ridicat miercuri, 31 ianuarie, mai multe probe din apartament, printre care obiecte de îmbrăcăminte. Tinerei i-au fost prelevate de asemenea probe biologice, urmând să fie audiată. Miercuri femeia a fost operată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi se află în Terapie Intensivă, urmând să fie audiată.

Poliţist de la SCCO împuşcat în cap de prietenă

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite