VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, cercetat oficial în libertate

VIDEO  Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, cercetat oficial în libertate

Vicepreşedintele C.J. Olt, Marius Oprescu, bucurându-se la auzul libertăţii... (FOTO: Mugurel Manea)

Marius Oprescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, va fi cercetat în stare de libertate în dosarul unde e acuzat, printre altele, de ucidere din culpă şi alte trei infracţiuni după ce a provocat un accident pe 3 octombrie. Decizia cercetării în libertate a fost anunţată oficial sâmbătă – 26 octombrie, de către magistraţii Judecătoriei Slatina, care au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă pe 29 de zile a lui Oprescu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel care a analizat cererea procurorilor a fost chiar preşedintele Judecătoriei Slatina, Romeo Petcan, care, după două ore de discuţii pe marginea probelor din dosar cu avocatul Radu Ţuluca, apărătorul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Olt - Marius Oprescu, a respins doleanţa anchetatorilor.

“Deliberând asupra cererii formulate în cauză, instanţa respinge propunerea de arestare preventivă a inculpatului Oprescu Marius şi dipune interdicţia de a părăsi ţara pe perioadă de 30 de zile”, a spus judecătorul Romeo Petcan. Reprezentantul Ministerului Public a afirmat imediat că instituţia pe care o reprezintă va face recurs, acesta urmând să se judece la Tribunalul Olt.

Marius Oprescu va fi cercetat, prin urmare, în stare de libertate de acum înainte în cadrul acestui dosar, la fel ca şi celelalte trei persoane parte din aceeaşi speţă ce figurează în calitate de învinuiţi: dr. Andrei Iordache - managerul Spitalului Judeţean Slatina, dr. Ecaterina Buzău - şefa secţiei Primiri Urgenţe, şi asistenta medicală Maria Stanca.

De altfel, toţi cei patru au fost eliberaţi încă de vineri seară, la expirarea ordonanţelor de reţinere pentru 24 de ore emise joi seară de Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina, cu câteva ore înainte ca dosarul să fie declinat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova. Astfel, procurorii craioveni au dat peste cap planurile colegilor de la Slatina şi au considerat că nu există suficiente dovezi la dosar pentru a emite mandate de arestare preventivă pentru toţi cei patru inculpaţi. Singurul care a plecat acasă vineri seară cu emoţii a fost vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, pentru care procurorii craioveni au decis să încerce să-l reţină pentru următoarele 29 de zile. În acest sens, aceştia au emis, tot vineri seară, mandat de propunere arestare preventivă pe numele lui Oprescu. Cererea, fixată pentru judecare în cursul zilei de sâmbătă - 26 octombrie, a fost însă respinsă, cum am menţionat, de către Judecătoria Slatina.

Oprescu i-a mulţumit Celui de Sus închinându-se

Acuzat iniţial de cinci infracţiuni la momentul reţinerii sale temporare în seara de joi – 24 octombrie, Oprescu a rămas doar cu patru capete de acuzare pentru care procurorii le-au şi înaintat ca motive pentru prelungirea stării sale de arest în mandatul respins sâmbătă. Este vorba despre acuzaţiile de: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, instigare la fals intelectual şi refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei.

Marius Oprescu, care a venit la Judecătorie liber, a primit vestea respingerii arestării sale preventive cu o bucurie nedisimulată. Prezent într-o sală a Judecătoriei Slatina unde s-a anunţat verdictul în cauză, acesta l-a avut alături pe avocatul Radu Ţuluca, unul dintre cei mai apreciaţi apărători la bară din judeţ. Starea de încordare care se putea citi pe faţa oficialului administraţiei oltene înaintea pronunţării verdictului a fost vizibilă, care, la auzul veştii că va rămâne liber, şi-a dat frâu liber emoţiilor şi a plâns de bucurie. De asemenea, fără să mai ţină cont de faptul că sala de judecată era plină cu membri de familie, prieteni, ziarişti, precum şi oportunişti de ocazie, Oprescu nu s-a putut abţine să nu se închine de câteva ori la rând, mulţumind Celui de Sus că l-a salvat de detenţie. Totodată, respingerea cererii procurorilor a fost însoţită de urale şi aplauze din partea susţinătorilor acestuia.

La ieşirea din sala de judecată, pe treptele Judecătoriei Slatina, vicele C.J. Olt s-a declarat nevinovat faţă de acuzaţiile aduse în dosar, precizând că regretă moartea persoanei în urma accidentului din seara de 3 octombrie.

“Este o decizie care mă bucură (​respingerea mandatului de arestare preventivă, n.a.). Nu mă consider vinovat. E regretabil că a murit un om, exprim şi eu condoleanţe familiei pentru că în toată această perioadă nu am reuşit s-o fac, dar sunt convins că, până la urmă, adevărul va ieşi la iveală şi se va face dreptate”, a declarat Marius Oprescu. 

Începutul calvarului

Marius Oprescu, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Olt, conducea, în seara de 3 octombrie, o camionetă de teren marca Toyota Hilux pe raza satului Criva ce ţine de oraşul Piatra-Olt, localitatea de reşedinţă a oficialului oltean. La un moment dat, autovehiculul condus de oficialul oltean a intrat într-o căruţă, patru persoane ajungând fiind transportate la Spitalul Judeţean Slatina.

Potrivit poliţiştilor, camioneta de teren condusă de către Oprescu a lovit din spate, violent, un atelaj nesemnalizat  în care se aflau patru persoane, printre care două femei şi un minor. În urma impactului, persoanele aflate în atelaj au fost transportate la Spitalul Judeţean din Slatina cu diverse răni. Aici, victimele au primit îngrijiri medicale şi, în final - o persoană, respectiv conducătorul atelajului (un bărbat de 34 de ani din acelaşi oraş cu vicele CJ Olt) a trebuit să rămână internat din cauza leziunilor suferite. Marius Oprescu nu a avut nevoie de îngrijiri medicale. Bărbatul rămas internat a decedat, în seara zilei de marţi – 22 octombrie, la spitalul slătinean. După două zile, Oprescu a fost reţinut pentru 24 de ore pentru cinci infracţiuni, dintre care, la ora actuală, mai este cercetat în dosar pentru patru: ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, instigare la fals intelectual şi, respectiv, refuzul, împotrivirea ori sustragerea de a se supune recoltării probelor de sânge sau testării aerului expirat în vederea stabilirii alcoolemiei. 

Marius Oprescu deţine, în afară de vicepreşedinţia Consiliului Judeţean Olt, şi funcţiile politice de preşedinte al PSD Slatina, respectiv vicepreşedinte PSD Olt.

 

Pe aceeaşi temă vă mai recomandăm:

FOTO VIDEO Vicepreşedintele CJ Olt, Marius Oprescu, directorul Spitalului Judeţean Slatina şi cele două cadre medicale au scăpat de arest

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt a fost reţinut pentru 24 de ore pentru ucidere din culpă. În acelaşi dosar au fost reţinuţi managerul Spitalului Judeţean Slatina, o doctoriţă şi o asistentă

Este oficial: Marius Oprescu, vicele CJ Olt, acuzat de cinci infracţiuni, printre care ucidere din culpă şi fals privind identitatea

Marius Oprescu, vicele Consiliului Judeţean Olt, cercetat penal pentru ucidere din culpă

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, implicat într-un accident cu victime

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările