VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Peste 550 de elevi au contestat notele primite la Capacitate

VIDEO  REZULTATE
EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Peste 550 de elevi au contestat notele primite la
Capacitate

În judeţul Olt au obţinut note peste 5 aproximativ 64,3% dintre elevi  (FOTO: Mugurel Manea)

Primele rezultate ale examenului de Evaluare Naţianală 2014 afişate vineri – 27 iunie au adus cu sine şi inerentele nemulţumiri. În judeţul Olt au fost depuse în total un număr de peste 550 contestaţii pentru ambele materii ale examenului, acestea urmând să fie rezolvate între 28-30 iunie. Notele finale vor fi afişate pe site-ul edu.ro în data de 1 iulie.

Ştiri pe aceeaşi temă

În judeţul Olt s-au înscris la Evaluare Naţională 2014 un număr de 3.940 absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 216 au absentat la proba de Limba Română, iar la examenul de capacitate la Matematică au lipsit 236 de absolvenţi. Afişarea rezultatelor a avut loc vineri – 27 iunie, la ora 14.30, la avizierele şcolilor din judeţ.

La nivelul judeţului Olt, procentul notelor peste 5 ce au asigurat promovarea examenului de Evaluare Naţională 2014 este de 64,3% la acest moment, înainte de rezultatele contestaţiilor. Spre deosebire de anii trecuţi, de data aceasta, cele mai multe note de 10 au fost la Matematică – 103, spre deosebire de Limba Română, unde doar 30 de elevi din judeţ au reuşit să obţină nota maximă. Notele cuprinse între 9 şi 9,99 au fost relativ la cote apropiate, respectiv 329 de note au fost la Limba Română şi 377 la Matematică. Cele mai numeroase note au fost cuprinse, ca de obicei, între 5 – 8,99: 2.351 au fost note la Română şi 2.006 la Matematică. Elevii care au luat note sub 5 au fost şi ei destul de mulţi: 1.014 la Română şi 1.238 la Matematică.

Peste 550 de elevi au depus contestaţii - vineri 27 iunie, imediat după afişarea primelor rezultate. Cei mai mulţi nemulţumiţi s-au înregistrat la Limba Română, unde 399 de elevi au contestat notele obţinute la examen, în vreme ce 153 s-au arătat nesatisfăcuţi de notele de la Matematică. Rezol¬varea contestaţiilor are loc în intervalul 28-30 iunie, urmând ca notele finale să fie afişate pe site-ul edu.ro în data de 1 iulie.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Olt au spus că procentul de promovare a examenului de Capacitate 2014 este unul “normal” şi că, imediat după afişarea mediilor finale pe 1 iulie – după contestaţii, se va face o analiză a rezultatelor obţinute pe fiecare şcoală în parte.

“Noi considerăm că procentul obţinut de elevii de clasa a VIII-a din judeţ la acest examen este unul normal – mai mare chiar cu patru procente decât anul trecut - şi reprezintă muncii elevilor din ultimii patru ani. Este loc şi de mai bine, desigur; noi vom face o analiză la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ ca să identificăm cauzele ce au dus la obţinerea acestor rezultate”, a declarat Felicia Man, “general” al IŞJ Olt.

În intervalul 4-8 iulie, elevii vor completa, împreună cu părinţii şi cu diriginţii, fişele cu opţiuni în vederea admiterii la liceu. Rezultatele admiterii computerizate vor fi afişate în ziua de 15 iulie 2014, pe site-ul Ministerului Educaţiei. Pe 15 iulie va avea loc prima etapă a repartizării computerizate a elevilor, rezultatele urmând a fi publicate pe 16 iulie tot online pe site-ul admitere.edu.ro. Apoi, între 17-25 iulie, are loc depunerea dosarelor de înscriere la licee, urmată de celelalte două etape de admitere, pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară (16-31 iulie, respectiv 1 august - 8 septembrie).

Cum se calculează media de admitere

Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, rezultatul de la Capacitate reprezintă 75% din media de admitere, iar 25% este media anilor de gimnaziu. Astfel, nota finală se calculează după formula următoare: media notelor din gimnaziu se adună cu media de la Capacitate înmulţită cu 3, apoi totul se împarte la 4. De exemplu, în cazul unui elev care a avut în clasele V-VIII o medie de 8,40 şi a luat la Evaluarea Naţională 9,20, formula va avea următorul rezultat: (8,40+3x9,20)/4 = 9,00.

Calendarul admiterii la liceu 2014, pe scurt:
• 4 iulie: afişarea mediilor de admitere ale elevilor şi a ierarhiei pe judeţ
• 4-8 iulie: completarea de către elevi şi părinţi a opţiunilor (liceelor dorite) în fişele de admitere
• 15 iulie: repartizarea computerizată de către Ministerul Educaţiei - etapa I
• 16 iulie: afişarea rezultatelor repartizării computerizate la şcoli, licee şi online (admitere.edu.ro)
• 17-25 iulie: depunerea dosarelor de înscriere la licee
• 16-31 iulie: a doua etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după etapa anterioară)
• 1 august - 8 septembrie: a treia etapă a admiterii la liceu (pentru cei rămaşi nerepartizaţi după cele două etape).

 

Vă mai recomandăm:

VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. Procentul notelor peste 5 la Capacitate este de 64,3% 

VIDEO  REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 Olt. S-au afişat primele note la avizierele şcolilor

FOTO-VIDEO REZULTATE EVALUARE NAŢIONALĂ 2014 HUNEDOARA. Primele note au fost afişate în şcoli."Au fost subiecte de liceu", spun părinţii supăraţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: