VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic din Slatina va fi inaugurată sâmbătă

VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic
din Slatina va fi inaugurată sâmbătă

Piscina mare de la Plaja Olt a fost modernizată şi îşi aşteaptă "clienţii"

Diriguitorii Primăriei municipiului Slatina vor inaugura, sâmbătă – 28 iunie, cele două piscine din cadrul Clubului Nautic de cinci stele de la marginea oraşului. Iniţial, evenimentul a fost anunţat pentru vineri – 27 iunie. Motivul ce a determinat autorităţile locale să schimbe data iniţială a inaugurării piscinelor "noii" Plaje Olt este reprezentat de prognoza meteorologilor, care a anunţat ploi pentru vineri.

Ştiri pe aceeaşi temă

Slătinenii care vor participa la momentul inaugurării celor două piscine ale Plajei Olt din cadrul Clubului Nautic de la marginea oraşului spre Craiova vor avea parte de multe activităţi în ziua inaugurării, respectiv concursuri dotate cu premii importante. Concursurile ce vor avea loc în ziua inaugurării piscinelor vor consta în: castele de nisip pe echipe, cursă pe umeri pentru părinţi şi copii, table – adulţi, skanderberg şi flotări, bătu bere, alergare cu tava de cocktail-uri pe echipe, karaoke. Premiile vor consta în: pachete cu bere, biciclete, skate-uri, abonamente la piscine Plajei Olt şi la Bazinul de înot ş.a. Publicul va avea acces începând cu orele 10.00, concursurile propriu-zise urmând să înceapă de la ora 13.00. Atmosfera pe parcursul întregii zile va fi asigurată de un DJ. Seara vor fi lansate 300 de lampioane şi, la final, va avea loc un spectacol cu foc de artificii. 

Autorităţile locale speră ca, până la inaugurarea de sâmbătă, să fie gata şi parcarea, municipalitatea având în plan să introducă şi o linie de autobuz specială având în vedere că plaja este situată la marginea oraşului. Amenajat pe malul râului Olt, loc unde, până anul trecut, se afla fosta „Plajă a Oltului”, Centrul Nautic de cinci stele de la Slatina va pune oraşul pe harta locurilor de agrement din ţară prin fondurile ce vor investite aici. Valoarea totală a proiectului se ridică la 340 miliarde lei vechi, bani europeni şi din bugetul local. Au fost necesare trei runde de licitaţii organizate de-a lungul a mai bine de doi ani pentru că lucrările să demareze efectiv. Mai exact, startul lucrărilor a fost dat în iulie 2013 şi, de atunci, acestea nu au luat pauză.

Programul concursurilor din ziua inaugurării Plajei Olt, sâmbătă – 27 iunie, ora 13.00

13.00-15.00: Concurs castele de nisip pe echipe
Locaţia: zona Plaja Olt. Înscrierile se vor face la faţa locului până la ora 12.30. Copii cu vârste între 5-18 ani.
Regulament: fiecare echipă trebuie să fie formată din 5 membri; fiecare echipă are la dispoziţie două ore pentru a construi un castel din nisip. În urma votului juriului format din jurnalişti, reprezentanţi ai Primăriei, reprezentanţi ai sponsorilor, vor fi premiate trei echipe, astfel:
Premiul I:  5 biciclete
Premiul II:  5 skateboard-uri
Premiul III: 5 perechi role.

14.00-15.00 : Cursa pe umeri – părinţi, copii
Locaţia: piscine adulţi. Înscrierile se vor face la faţa locului până la ora 13.30 Se formează echipe părinte – copil. Regulament concurs: copiii vor sta pe umerii părinţilor în piscină; părintii se vor deplasa prin apă pe o anumită distanţă purtând copiii pe umeri; va câştiga echipa care a parcurs distanţa cel mai repede; vor fi premiate primele 3 echipe, astfel:
Locul I: Copil – 1 skateboard ; Adult –  abonament de 12 şedinţe la Bazinul de înot;
Locul II: Copil – 1 pereche role ; Adult – 12 intrări fără taxă la Plaja Olt;
Locul III: Copil – 1 trotinetă ; Adult – 1 bax bere.

15.00-17.00: Concurs de table – adulţi
Locaţia: zona amenajată Plaja Olt. Înscrierile se vor face la faţa locului până la ora 14.30;      concurenţii se vor lupta la mesele de joc în sistem eliminatoriu, iar fiecare masă va avea un câştigător (sistem partidă - 3 din 5 linii); se vor premia 3 câştigători:
Premiul I – abonament de 12 şedinţe la Bazinul de înot;
Premiul II – 12 intrări fără taxă la Plaja Olt;
Premiul III – 1 bax de bere.

15.00-17.00: concurs skandenberg şi flotări – adulţi bărbaţi (şi femei, dacă se înscriu minim 4 concurente)
Locaţia: zona amenajată Plaja Olt. Înscrierile se fac la faţa locului până la ora 14.30.
Proba 1: Skandenberg - concurenţii vor lupta în sistem eliminatoriu (2 x 2), conform tragerii la sorţi.
Proba 2: Flotări - câştigătorii de la proba 1 vor susţine proba de flotări (cine execută cel mai mare număr de flotări într-un interval de 5 minute. Se vor premia primii 3 concurenţi; în caz de egalitate, concurenţii respectivi vor efectua din nou flotări într-un interval de 3 minute; câştigă concurentul ce efectuează un număr mai mare de flotări în timpul acordat.
Premiul I – abonament de 12 şedinţe la Bazinul de înot;
Premiul II – 12 intrări fără taxă la Plaja Olt;
Premiul III – 1 bax de bere.

17.00-18.00:  concurs de băut bere - adulţi  
Locaţia: zona amenajată Plaja Olt. Înscrierile se vor face la faţa locului până la ora 16.30. Vor fi premiaţi cei care beau bere cu cea mai mare viteză. Fiecare concurent are la dispoziţie două halbe de bere + 1 pahar de bere ce va fi băut cu paiul. Câştigă cel care reuşeşte să bea conţinutul celor 3 recipiente în cel mai scurt timp. Se vor premia primii 3 concurenţi:
Premiul I – abonament de 12 şedinţe la Bazinul de înot;
Premiul II – 12 intrări fără taxă la Plaja Olt;
Premiul III – 1 bax de bere.

17.00-18.00: Concurs alergare cu tava de cocktailuri pe echipe (adulţi)
Locatia: zona amenajată Plaja Olt. Înscrierile se vor face la faţa locului până la ora 16.30. Fiecare echipă va fi formată din 5 concurenţi. Concurenţii se vor deplasa pe o anumită distanţă purtând câte o tavă cu 3 cocktail-uri şi se va întoarce la locul de plecare, unde va preda ştafeta coechipierului. De fiecare dată când se va vărsa o băutură, o va de la capăt. Va câştiga echipa care termină cel mai repede traseul cu cele 3 cocktail-uri pe tavă. Se premiază primele 3 echipe, în funcţie de timpii obţinuţi:
Premiul I – abonament de 12 şedinţe la Bazinul de înot pentru fiecare concurrent;
Premiul II – 12 intrări fără taxă la Plaja Olt pentru fiecare concurrent;
Premiul III – 1 voucher de consum de 50 lei/persoană.

Propriu-zis, proiectul amenajării Clubului Nautic de la Slatina prevede amenajarea unor facilităţi precum: un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cuprinzând nouă culoare de câte 1.000 metri, n.a.), terenuri de sport pentru minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, spaţii pentru fitness şi SPA ş.a. Nu au fost uitate duşurile solare, vestiare noi, grupuri sanitare sau locuri de parcare (150 la număr). Autorităţile locale au estimat că amenajarea Clubului Nautic va duce la crearea a cel puţin 50 de noi slujbe stabile. Clubul nautic ar urma să fie funcţionabil tot anul, nu doar în perioada estivală. Investiţia se întinde pe aproape zece hectare de teren care, până în vara anului trecut când au început lucrările, se aflau în paragină. La acestea se adaugă alte 15 hectare luciu de apă. Valoarea proiectului se ridică la la 34 milioane lei (340 miliarde lei vechi, n.a.), jumătate fiind jumătate din fonduri europene, jumătate de la bugetul local. Lucrările sunt executate de un consorţiu alcătuit din patru firme: Sport Arena SRL Slatina, Cafmin SRL Slatina, Electric Total SRL şi Panadria SRL Găneasa.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO  A.M.R. patru zile până la inaugurarea piscinelor Clubului Nautic de la Slatina

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: