VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare

VIDEO  Piscinele celui mai
modern club nautic din ţară, la un pas de
inaugurare

Cele două piscine din cadrul Clubului Nautic Slatina sunt aproape gata   (FOTO: Mugurel Manea)

Diriguitorii Primăriei Slatina se pregătesc să deschidă accesul pentru populaţie la piscinele din cadrul Clubului Nautic din oraş, cel mai modern complex de sporturi pe apă din ţară. Investiţia de 340 miliarde lei vechi va fi dată în folosinţă în două etape, prima fază urmând să se încheie luna aceasta prin “inaugurarea” a două piscine. Restul proiectului va fi terminat vara viitoare. Lucrările au demarat vara trecută, după doi ani de licitaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Amenajat la intrarea în municipiul Slatina dinspre Craiova, pe malul râului Olt, loc unde, până anul trecut, se afla şi fosta „Plajă a Oltului”, Centrul Nautic de cinci stele de la Slatina va pune oraşul pe harta locurilor de agrement din ţară prin fondurile ce vor fi investite aici. Astfel, valoarea totală a proiectului se ridică la 340 miliarde lei vechi, bani europeni şi din bugetul local. Au fost necesare trei runde de licitaţii organizate de-a lungul a mai bine de doi ani pentru ca lucrările să demareze efectiv. Mai exact, startul lucrărilor a fost dat în iulie 2013 şi, de atunci, acestea nu au luat pauză.

Acum, la un an de la demararea lucrărilor, situaţia la faţa locului arată încurajator. Terenul de lângă plajă, odinioară acoperit aproape integral cu resturi de moloz, a fost igienizat şi, în locul deşeurilor provenite de la construcţii, au apărut "schiţele" unor viitoare artere de circulaţie rutieră şi trotuare. În micul scuar de lângă plajă au fost amplasate: o primă pasarelă din totalul celor patru pentru hidrobiciclete, un ponton pentru caiac-canoe şi o platformă betonată plutitoare unde vor fi adăpostite ambarcaţiunile.

„Ne pregătim să dăm în folosinţă cele două piscine amenajate în cadrul Clubului Nautic, este vorba despre o piscină pentru adulţi şi una pentru copii. În prezent se lucrează la piscina pentru adulţi pentru montarea mozaicului, piscina pentru cei mici fiind deja gata. Undeva după data de 20 iunie vom anunţa cu siguranţă exact ziua când se va deschide accesul la piscine, lucru ce va fi oricum luna aceasta. Îmbucurător este şi faptul că cei care vor veni aici, la Plaja Olt a Clubului Nautic, vor avea nu doar posibilitatea de a face plajă şi de a înota în cele două piscine, dar vor avea la dispoziţie şi o zonă amenajată pentru hidrobiciclete care, acum, este aproape gata”, a afirmat edilul Minel Prina, care a precizat că aceasta este doar prima etapă, a doua urmând să fie terminată peste un an.

Până la comunicarea certă a zilei în care va fi permis accesul populaţiei la noua faţă a Plajei Olt - luna aceasta, muncitorii va trebui să termine lucrările de amenajare a vestiarelor şi grupurile sanitare, pontonul pentru iole şi vele, pista de caiac-canoe. Zilele următoare vor fi aduse 50 de umbreluţe de soare şi 100 de şezlonguri.

Ce dotări va conţine Clubul nautic de la Slatina

Clubul nautic de la Slatina prevede amenajarea unor facilităţi rare în ţară adunate la un loc, precum: un debarcader pentru hidrobiciclete şi bărci cu vele (cuprinzând nouă culoare de câte 1.000 metri), terenuri de sport pentru minigolf, tir cu arcul, beach-volei, tribune, o zonă pentru escaladare/căţărare, spaţii pentru fitness şi SPA ş.a. Nu au fost uitate duşurile solare, vestiare noi, grupuri sanitare sau locuri de parcare (150 la număr). Autorităţile locale vor să pună la punct chiar şi curse speciale de autobuze care să aibă ce destinaţie Clubul Nautic. 

                             

Investiţia se întinde pe aproape zece hectare de teren care, până în vara anului trecut când au început lucrările, se aflau în paragină. La acestea se adaugă alte 15 hectare luciu de apă. Valoarea proiectului se ridică la 34 milioane lei (340 miliarde lei vechi, n.a.), jumătate fiind jumătate din fonduri europene, jumătate de la bugetul local. Lucrările sunt executate de un consorţiu alcătuit din patru firme: Sport Arena SRL Slatina, Cafmin SRL Slatina, Electric Total SRL şi Panadria SRL Găneasa. Autorităţile locale au estimat că amenajarea Clubului Nautic va duce la crearea a cel puţin 50 de noi slujbe stabile. Clubul nautic ar urma să fie funcţionabil tot anul, nu doar în perioada estivală.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO-VIDEO  Singurul club nautic din sudul ţării se amenajează la Slatina

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

FOTO Blestem spulberat la Slatina: şase firme vor să pună mâna pe contractul de 34 milioane lei al celui mai modern club nautic din ţară 

FOTO  Club Nautic de cinci stele de la Slatina, scos a treia oară la licitaţie

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: