Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian Bircea, a trecut la PSD

Viceprimarul liberal al Slatinei, Cristian
Bircea, a trecut la PSD

Cristian Bircea (în picioare, centru) a lăsat PNL pentru PSD   (FOTO: Mugurel Manea)

Cristian Bircea, membru fondator al PNL Olt, ales viceprimar al municipiului Slatina în vara 2012, a devenit membru al PSD. Anunţul-surpriză a fost făcut abia astăzi de către şeful său pe linie administrativă, primarul Minel Prina. Bircea a completat deja adeziunea la noul partid şi va activa de-acum în rândul grupului PSD din Consiliul Local.

Ştiri pe aceeaşi temă

Înainte să completeze adeziunea de membru al PSD, viceprimarul liberal până mai ieri Cristian Bircea a activat ca „independent”. Oficializarea relaţiei cu PSD-ul a avut loc la finele săptămânii trecute, în ultima zi în care se putea aplica Ordonanţa nr. 55/2014, ce a permis migrarea legală a aleşilor locali de la un partid, la altul, la numai doi ani de la alegerile locale din vara anului 2012.

Primarul Slatinei, Minel Prina, a declarat, marţi – 21 octombrie, în cadrul unei conferinţe de presă, că a fost anunţat de trecerea la PSD a vicelui Cristi Bircea chiar de către acesta.

“Eu nu am avut niciun fel de întâlniri cu dl. Bircea ca să-l conving să treacă la PSD. Este opţiunea sa, iar eu şi nici altcineva nu ne putem opune. Din câte ştiu, domnul Bircea este major, este vaccinat, poate lua decizii de unul singur, aşa că este dreptul său şi totul a fost perfect legal, după cum bine ştiţi. Domnia sa (Cristian Bircea, n.r.) m-a anunţat despre această schimbare la finele săptămânii trecute, în termenul legal al aplicării acelui act normativ ce permite acest lucru”, a declarat Prina.

La rândul său, viceprimarul Cristi Bircea, contactat telefonic, a confirmat şi el noul statut politic pe care-l va avea de acum înainte.

“Am semnat adeziunea prin care am devenit membru al PSD la sfârşitul săptămânii trecute. Faptul că am fost independent până atunci în Consiliul Local a fost ceva de natură procedurală. Acum, dacă unii vor să fie maliţioşi şi să facă pe tema asta tot felul de speculaţii, e treaba lor”, a afirmat viceprimarul Cristi Bircea.

Reamintim că, la nivelul judeţului Olt, după încetarea aplicării prevederilor Ordonanţei nr. 55/2014 privind unele măsuri în administraţia publică locală, Partidul Social Democrat a ajuns să deţină, împreună cu aliaţii săi politici, o “armată” de aleşi locali: 905 consilieri locali, 23 de consilieri judeţeni şi 101 primari în cele 112 localităţi din teritoriu.


Mai puteţi citi:

VIDEO  Primar PNL racolat „live” de PSD la Olt

PSD Olt mai „recoltează” un primar de la PNL

VIDEO  Primarul PNL de la Văleni, "adoptat" de PSD

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările