USD a început marea epurare: prefectul penelist de la Olt, Cătălin Rotea, a fost mazilit

USD
a început marea epurare: prefectul penelist de la Olt, Cătălin Rotea, a fost mazilit

Cătălin Rotea... (FOTO: Mugurel Manea)

Cătălin Rotea, numit prefect în luna septembrie a anului trecut la propunerea PNL, a fost eliberat din funcţie printr-o hotârâre de guvern emisă în cursul zilei de miercuri – 12 martie. Acesta a spus despre acest lucru în premieră unei delegaţii de protestatari care, tot miercuri, au pichetat sediul Prefecturii Olt din Slatina pe tema certificatelor verzi. Momentan, Rotea nu a fost înştiinţat oficial, dar se pare că este doar o problemă de ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

Cel mai tânăr prefect din ţară până la acest moment, Cătălin Rotea (29 de ani), a îndeplinit prerogativele reprezentantului Guvernului în judeţul Olt timp de şase luni, având o activitate în care a reuşit să iasă în evidenţă prin câteva acţiuni bine popularizate. În plus, fostul liberal şi-a exprimat încă de la început intenţia de a fi un prefect activ şi s-a ţinut de cuvânt. Miercuri - 12 martie, el le-a spus reprezentanţilor a circa 800 de manifestanţi veniţi în audienţă pentru a-i înmâna lista de doleanţe ce a stat la baza unei pichetări a Prefecturii, că se va întoarce în politică şi va candida la alegerile europarlamentare pe listele partidului care l-a nominalizat pentru a ajunge prefect al judeţului.

“Deocamdată nu am primit nimic oficial în acest sens, am aflat de asta doar la nivel declarativ, dar se pare că este doar o problemă de timp până ce eliberarea mea din funcţia de prefect al judeţului Olt va fi anunţată oficial. Mă voi întoarce în politică şi voi merge mai departe pentru că şi viaţa merge mai departe”, a spus Rotea, fost membru PNL până la numirea ca prefect.

Îndepărtarea liberalului Cătălin Rotea din fruntea Prefecturii Olt vine ca urmare a anunţului liderului PNL, Crin Antonescu, de a-şi retrage partidul de la guvernare. Deşi premierul Victor Ponta a spus în mai multe rânduri de atunci că prefecţii nominalizaţi de PNL vor rămâne pe funcţii, acest lucru se pare că a devenit deja istorie în doar câteva zile. Miercuri - 12 martie, toţi prefecţii din ţară propuşi de PNL au fost eliberaţi din funcţii printr-o hotărâre de guvern.

Postul de prefect ce va fi lăsat liber de Cătălin Rotea ar urma să fie ocupat de actualul subprefect Emil Marinescu (PSD), iar funcţia sa va fi lăsată în seama UNPR, potrivit protocolului partidelor ce alcătuiesc USD: PSD, PC, UNPR.
 

Vă mai recomandăm:

FOTO  Cel mai tânăr prefect din ţară a fost înscăunat la Olt

Olt: Cel mai tânăr prefect din ţară şi-a făcut “inventarul” după 100 de zile pe funcţie

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: