VIDEO Unu din trei pacienţi de la spitalul Schitu are COVID-19. Şase cazuri noi în ultima zi. „Au avut echipamente, eu ştiu că le-au avut pe stoc“

VIDEO Unu din trei pacienţi de la spitalul Schitu are COVID-19. Şase cazuri noi în ultima zi. „Au avut echipamente, eu ştiu că le-au avut pe stoc“

În focarul de la Spitalul de Psihiatrie Schitu continuă să apară cazuri noi FOTO: Adevărul

Aproape o treime dintre pacienţii Spitalului de psihiatrie Cronici Schitu suferă de COVID-19, iar cazuri noi continuă să apară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 în Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu a ajuns joi, 20 august 2020, la 55, în timp ce numărul personalului testat pozitiv se pătrează de două zile la 20. În ultima zi, şase noi cazuri de infectare în rândul pacienţilor au fost confirmate în laborator. Cei mai mulţi pacienţi infectaţi sunt trataţi chiar în spitalul în care au fost internaţi pentru boala psihică de care suferă, doar patru din cei 55, cei cu stare agravată, fiind la această dată în spitale COVID sau suport-COVID. Spitalul de monospecialitate Schitu are în schema aprobată 160 paturi.

În urmă cu două zile Direcţia de Sănătate Publică Olt a permis personalului angajat să plece acasă la schimbul de tură, după o perioadă de 14 zile în care au fost organizate ture de câte 7 zile, perioadă în care personalul care s-a îngrijit direct de bolnavi a fost cazat în spital.

Noi probe au fost prelevate în cursul zilei de miercuri şi se aşteaptă rezultatele.

Preşedintele CJ Olt, instituţie în subordinea căreia se află spitalul de psihiatrie, Marius Oprescu, solicitat să comenteze cele petrecute acolo, a declarat: 

„La Spitalul de Psihiatrie Schitu Greci lucrurile au început să intre în normal. Spitalul este în continuare, datorită carantinării satului, în carantină. Dacă în  prima perioadă de 7 zile angajaţii n-au avut voie să plece acasă,  şi au stat acolo, după ce s-a finalizat testarea tuturor angajaţilor şi pacienţilor şi separarea fluxurilor, cei cu COVID internaţi acolo şi ceilalţi, personalului care nu este infectat i s-a dat voie să meargă seara acasă şi să se schimbe turele de-acasă. În momentul de faţă, foarte mulţi, şi cadre medicale, şi pacienţi, au început să se negativeze, dar totuşi mai sunt şi lucrurile le gestionează Direcţia de Sănătate Publică“, a spus Oprescu. Şeful CJ Olt a mai spus că nu a primit din partea conducerii nicio solicitare de sprijin pentru a se putea oferi personalului echipamentul de protecţie necesar, semn că au avut. Sub protecţia anonimatului, angajaţi din cadrul spitalului au declarat însă, pentru Adevărul, că lucrurile, cel puţin la momentul izbucnirii focarului, au stat altfel, asigurându-li-se o mască la trei zile.

„Au avut echipamente de protecţie, eu ştiu că le-au avut pe stoc, de fiecare dată am ţinut să atrag atenţia tuturor instituţiilor din subordine să cumpere aceste echipamente şi să le distribuie, iar dacă nu au, să ne ceară ajutorul, pentru că avem bani în fondul de rezervă şi puteam să facem acest lucru. Nu au fost solicitări, nu ştiu dacă aceste lucruri sunt adevărate. Ştiţi, când apare un focar lumea se împacientează şi apar de tot felul de lucruri care păreau că nu merg bine înainte. Între timp, uitaţi că lucrurile încep să se îndrepte“, a mai spus Oprescu.

Vă recomandăm să citiţi şi: Balamucul cu COVID. Mărturii terifiante din focarul de SARS-COV-2 din satul Greci. „Vom avea cel puţin cinci-şase morţi“

Focarul din Spitalul de Psihiatrie Schitu se măreşte, spiritele se încing. „S-a sunat la poliţie că au evadat“

30 angajaţi carantinaţi în focarul de COVID de la Spitalul de Psihiatrie Schitu. Manager: „E ca la război, n-avem ce face“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările