Unde merg tinerii când nu merg la şcoală. Poliţist: „Îi ducem unde ar trebui să fie şi a doua zi îi găsim de unde i-am luat“

Unde merg tinerii când nu merg la şcoală. Poliţist: „Îi ducem unde ar trebui să fie şi a doua zi îi găsim de unde i-am luat“

Poliţiştii se declară neputincioşi când vine vorba de stoparea cerşetoriei FOTO: Adevărul

Zeci de copii şi tineri sunt adunaţi săptămânal de poliţiştii de proximitate din locurile în care ajung în timpul programului şcolar. Din păcate, pare munca în zadar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi nu sunt neapărat adepţii spuselor „chiulangii de astăzi, infractorii de mâine“, poliţiştii olteni recunosc faptul că se confruntă cu problema copiilor şi tinerilor depistaţi în timpul programului de şcoală în baruri, în săli cu jocuri de noroc, în cafenele, sau la cerşit în pieţe şi în parcările marilor magazine. „Noi îi cam ştim pe ei, şi ei ne ştiu pe noi“, a declarat agentul-şef Cristian Grigorescu, din cadrul Serviciului Proximitate din IPJ Olt. Sunt zeci de situaţii săptămânal în care poliţiştii îi duc pe copii şi tineri fie la şcoală, fie în familie, fie în centrele în care sunt instituţionalizaţi, pentru că o bună parte dintre clienţii poliţiştilor de proximitate, a declarat poliţistul, sunt lăsaţi în grija statului.

„Din păcate, îi ducem unde ar trebui să fie şi a doua zi îi găsim de unde i-am luat“, a declarat Grigorescu, menţionând că sunt 5-6 cazuri de copii de vârstă şcolară care ies constant la cerşit, fără ca cei care îi au în grijă să îi poată opri. „Ca Poliţie nu prea avem cadru legal să facem mai mult“, a mai spus agentul-şef, menţionând că, altfel, poliţiştii şi reprezentanţii DGASPC au o „relaţie excelentă“, dar că „nu îl poţi constrânge pe copil să facă doar ce vrei tu“.

Despre chiulul elevilor, cerşetorie, dar şi furturi din autoturisme şi din locuinţe, despre care s-au prezentat şi date statistice, s-a vorbit la Inspectoratul de Poliţie Judeţean în contextul prezentării acţiunilor din cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii“. În perioada 2-6 octombrie 2017 se vor desfăşura, sub acest generic, o serie de activităţi în unităţile de învăţământ, în societăţi comerciale etc., vorbindu-se despre delincvenţa juvenilă, prevenirea victimizării minorilor, prevenirea infracţiunilor contra patrimoniului şi a violenţei în familie, dar şi despre siguranţa rutieră.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările