VIDEO  Un puşti de 13 ani s-a înecat la Plaja Olt din Slatina

VIDEO  Un puşti de 13 ani s-a înecat la Plaja Olt din Slatina

Cadavrul băiatului a stat pe marginea piscinei mai bine de o oră, sub un cearşaf  (FOTO: Mugurel Manea)

Un puşti de nici 14 ani s-a înecat, luni după-amiază, în piscina de la Plaja Olt din Slatina redeschisă publicului sâmbătă – 28 iunie, după un an în care a fost închisă pentru modernizare. Din primele informaţii, băiatul în cauză - originar din comuna Izvoarele, judeţul Olt, se afla la plajă cu prietenii fără ca părinţii să ştie de acest lucru. Ei au aflat despre tragedie abia după ce au fost sunaţi de către autorităţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a produs undeva în jurul orelor 15.00. La acel moment, la Plaja Olt din cadrul Clubului Nautic Slatina, obiectiv aflat la intrarea în municipiu dinspre Craiova, se aflau deja aproximativ 200 de persoane. La un moment dat, cineva a zbierat de pe marginea piscinei pentru adulţi că o persoană se îneacă. Cei care se aflau la acel moment în apă au crezut că este o glumă deoarece la suprafaţa apei nu se vedea nimeni zbătându-se, însă, cum strigătele persoanei ce dăduse alarma nu se opreau, cei prezenţi s-au oprit din activităţile lor, neînţelegând ce se întâmplă.

Ulterior, la doar câteva minute, corpul unui puşti de 13 ani a fost scos din apă şi aşezat la marginea piscinei, nemişcat. Martorii spun că, cel mai probabil, băiatul a fost lovit din greşeală de ceilalţi înotători în timp ce se afla deja complet scufundat sub apă. Tot unul dintre cei prezenţi la Plaja Olt în momentul accidentului a declarat că băiatul ar fi fost scos din apă de un tânăr aflat şi el în piscină la acel moment şi nu de către salvamar, cum ar fi fost normal.

“Nimeni nu şi-a dat seama de ceea ce s-a întâmplat sau când anume s-a întâmplat. Eu am văzut cum un băiat din apă care căuta un lănţic pe fundul piscinei l-a adus pe copil la margine şi tot nu-şi dăduse nimeni seama de ceea ce se întâmplase cu adevărat. Copilul nu mişca. (....) Salvamarul era pe margine, le spunea celor din apă sau celor de pe margine să nu se mai arunce şi nu observase ce se petrecuse. Nu s-a auzit niciun ţipăt, nimic... Probabil că l-a lovit cineva din greşeală când era în apă pentru că se sare mult aici. Ţin minte că avea un semn negru pe spate”, a spus un tânăr, martor.

De cealaltă parte, salvamarul care era de serviciu spune că el este cel care l-a scos din apă pe puşti şi că acesta deja nu mai mişca.

“Eu am fost cel care a sărit în apă şi l-a scos pe băiat. Ideea este că, la momentul ăla, erau deja cam 140 de persoane şi trebuia să fiu atent la toţi. Eu l-am găsit pe băiat în piscină departe de margine – cam acolo unde este apa mai adâncă de peste 2,50 metri, deşi am înţeles că el nu ar fi ştiut să înoate. Treaba este şi că erau mulţi care tot săreau în apă, iar eu tot strigam la ei să nu mai sară şi să fie mai atenţi. Nu ştiu cum s-a întâmplat, şi acum am pielea ca de găină pe mine”, a spus Firu Baciu Ghiuşi, salvamar în cadrul Piscinei Plaja Olt Slatina.

Teoria conform căreia victima ar fi murit în timp ce se afla în apă după ce a fost lovită în zona capului cu picioarele de către una dintre persoanele care săreau în piscină la acel moment a fost confirmată şi de alţi martori de la faţa locului, care au spus că mai mulţi tineri de origine rromă săreau fără niciun control, la acel moment, în apă, aceştia putând să-l lovească din greşeală pe puşti.

Prietenii care erau cu băiatul de 13 ani s-au făcut nevăzuţi în mai puţin de o jumătate de oră de la producerea accidentului. Părinţii au aflat de la autorităţi despre ce i se întâmplase fiului lor. Mama băiatului a stat mai bine de o jumătate de oră lângă maşina Poliţiei, nevenindu-i să creadă ce i se întâmplase fiului ei.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili circumstanţele în care s-a produs nenorocirea. Cadavrul băiatului a fost depus la morga Spitalului Judeţean de Urgenţă din Slatina în vederea efectuării necropsiei pentru stabilirea cauzei medico-legale a decesului. Reamintim că Plaja Olt a fost redeschisă publicului nu mai devreme de acum nici trei zile, respectiv sâmbătă - 28 iunie, după un an în care a fost închisă pentru modernizare. Plaja Olt este parte integrantă a unui amplu proiect al Primăriei Slatina ce prevede transformarea zonei într-un Club Nautic de cinci stele, ce urmează a fi dat în folosinţă anul viitor. Deschiderea Plajei Olt de sâmbătă a reprezentat prima etapă în acest sens.

 

Mai puteţi citi:

FOTO-VIDEO  Plaja Olt a Clubului Nautic Slatina, inaugurată cu concursuri şi premii

VIDEO  Piscinele de la Plaja Olt a Clubului Nautic din Slatina vor fi inaugurate sâmbătă

FOTO-VIDEO  A.M.R. patru zile până la inaugurarea piscinelor Clubului Nautic de la Slatina

VIDEO  Piscinele celui mai modern club nautic din ţară, la un pas de inaugurare 

VIDEO-FOTO  La Slatina s-a dat startul lucrărilor la cel mai modern club nautic din ţară

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările