Un proprietar care a vrut să cureţe terenul de resturile vegetale şi-a făcut maşina scrum. Problemele nu s-au încheiat aici

Un proprietar care a vrut să cureţe terenul de resturile vegetale şi-a făcut maşina scrum. Problemele nu s-au încheiat aici

Un autoturism s-a făcut scrum într-un incendiu de vegetaţie uscată iar cel care a pus focul a ajuns la spital, în urma rănilor suferite. Calvarul poate continua cu amendarea păgubitului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul s-a produs marţi, 18 septembrie 2018, în cartierul Celei de la marginea oraşului Corabia. Un proprietar de teren în vârstă de 63 ani s-a gândit să elibereze terenul agricol de vegetaţia uscată dându-i foc. Flăcările au cuprins, însă, şi autoturismul parcat în apropiere. Înercând să stingă singur incendiul, bărbatul a suferit arsuri serioase, fiind necesar transportul acestuia la spital.

„Pompierii de la Garda Vişina, cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Olt, au intervenit în oraşul Corabia, cartier Celei, la un incendiu de vegetaţie uscată. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta la vegetaţia uscată şi la un autoturism aflat în apropierea zonei incendiate.  Pompierii au lichidat în scurt timp incendiul, dar autoturismul a fost distrus în totalitate.

Proprietarul autoturismului şi terenului, în vârstă de 63 de ani, din oraşul Corabia, a încercat lichidarea incendiului înainte de sosirea echipajelor de intervenţie şi a suferit arsuri la faţa şi membrele superioare.  Acesta a fost preluat de echipajul SAJ, conştient, cu arsuri de gradul III la faţa şi membrele superioare şi transportat la Spitalul Corabia“, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Victor Enuş.

Pentru că incendierea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă este interzisă de legislaţia privind protecţia mediului (OUG 195/2005), proprietarul este pasibil şi de amendă între 3.000 şi 6.000 lei, dacă organelle de cercetare vor constata faptele proprietarului. Proprietarul a încălcat, de asemenea, şi o altă reglementare, H.G. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, efectuarea unor lucrări de arderi a resturilor vegetale fără întrunirea condiţiilor legale şi, respectiv, fără luarea măsurilor de evitare a propagării la construcţii, depozite, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi, conform căreia mai riscă o amendă între 1.000 şi 2.500 lei.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: