Un deces cu Covid la fiecare două zile, în medie, în judeţ. Un bărbat a murit după trei săptămâni de spitalizare

Un deces cu Covid la fiecare două zile, în medie, în judeţ. Un bărbat a murit după trei săptămâni de spitalizare

Numărul pacienţilor decedaţi cu Covid continuă să crească FOTO: arhiva

Un bărbat care a fost tratat de Covid-19 timp trei săptămâni, în două spitale din Olt, este cel mai recent caz de deces raportat de către DSP Olt. Deşi în judeţ se înregistrează în ultima perioadă, în medie, un deces la fiecare două zile, interesul cetăţenilor pentru vaccinare rămâne foarte scăzut.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Cel mai recent caz de deces al unui pacient cu COVID, raportat de către DSP Olt, este al unui bărbat din Slatina care a cerut mai întâi testare la domiciliu, suspectând că ar fi contractat SARS-CoV-2, în urma rezultatului pozitiv decizând să se interneze. A fost spitalizat iniţial la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, după 10 zile fiind transferat la spitalul Caracal.  Bărbatul suferea şi de diabet şi hipertensiune arterială grad II. 

„Decesul nr. 398

O persoana de sex masculin, în vârstă de 71 ani, din mediul urban

În data de 20.08.2021 pacientul a solicitat Serviciul 112 pentru efectuarea unui test Covid; cu rezultat pozitiv
Data internarii: 21.08.2021 SJU Slatina. În data de 01.09.2021 pacientul este transferat la SM Caracal
Comorbiditati: Diabet Zaharat tip II, Hipertensiune arteriala grad II
Data deces: 12.09.2021 SM Caracal
Cauze deces: Stop cardiorespirator, insuficienta respiratorie acuta protezata mecanic, bronhopneumonie, infecţie Covid-19“,
a transmis DSP Olt despre acest caz.

În prezent, aproape 90 pacienţi sunt internaţi în spitalele din judeţul Olt, 10 fiind la Terapie Intensivă. Alte 335 persoane se tratează de Covid la domiciliu. Numărul de noi infectări raportate în ultimele 24 ore este 17.

Deşi în ultimele săptămâni numărul de cazuri noi raportate în 24 ore a crescut constant, şi la fel şi numărul deceselor (în perioada 1-13 septembrie au fost raportate şase decese, în prezent numărul total al deceselor raportate la nivelul judeţului ajungând la 398), interesul pentru vaccinare rămâne deosebit de scăzut. Doar 48 doze au fost administrate în ultimele 24 ore, în centrele din tot judeţul. 

Vă recomandăm şi:

Wizz Air face 1.000 de noi angajări până în decembrie şi creşte salariile piloţilor la nivelul pre-pandemie

Gardul şcolii, ultima frontieră. „Până ieri a fost totul permis, de astăzi e totul interzis! O prosteală!“

 

 

 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările