Un copil de aproximativ 2 luni a fost găsit abandonat la marginea unei comune din Olt. Ce se afla lângă bebeluş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost evaluat medical la spitalul din Slatina FOTO: arhiva
Copilul a fost evaluat medical la spitalul din Slatina FOTO: arhiva

Un bebeluş a fost găsit abandonat în urmă cu două seri la marginea localităţii Verguleasa, din judeţul Olt. Poliţiştii îi caută mama.

Descoperirea surprinzătoare a făcut-o un tânăr din sat, care mergea să-şi aducă din câmp calul. Copilul, o fetiţă de aproximativ 2 luni, a fost găsit înfăşurat într-o pătură, pe drumul care leagă Verguleasa de Cungrea, iar alături de el era un rucsac în care se găseau scutece de unică folosinţă, un biberon cu lapte şi chiar un medicament pentru a-i alina durerile de burtică. Tânărul şi-a anunţat în primă fază mama, ulterior chemând şi autorităţile.

Primarul comunei Verguleasa, Valentin Piciu, a declarat pentru Adevărul că micuţa era în stare bună şi că, din ultimele informaţii care au ajuns în sat, ar fi deja în grija DGASPC. 

„Joi seara a fost găsit, l-a găsit un băiat, se ducea să-şi ia calul de la câmp. Lângă copil era un rucsac, erau scutece, lapte praf, biberon, Espumisan, probabil că avea colici copilul. L-a luat acasă, a anunţat Poliţia, Ambulanţă, a fost luat şi dus la spital, pentru evaluare, am înţeles că este la DGASPC acum“, a declarat primarul localităţii Verguleasa. 

Poliţiştii din cadrul IPJ Olt au deschis dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului şi desfăşoară cercetări pentru a da de urma mamei bebeluşului. Tânărul le-ar fi spus, a mai declarat primarul, că ar fi văzut în zonă o maşină înmatriculată în judeţul Dolj.

„La data de 23 aprilie 2020, în jurul orei 20.30, am fost sesizati prin SNUAU 112 despre faptul că un bebeluş a fost abandonat pe marginea unui drum din comuna Verguleasa, judeţul Olt. Bebelusul  fost preluat de un echipaj medical şi transportat la spital.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de rele tratamente aplicate minorului şi desfăşoară activităţi în vederea identificării persoanei care a abandonat bebelusul.“, a declarat Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite