Un bărbat din Olt a murit ars pe câmp. Ce precizări fac pompierii

Un bărbat din Olt a murit ars pe câmp. Ce precizări fac pompierii

Trupul bărbatului a fost găsit de pompieri pe câmp

Un fermier oltean a murit într-un incendiu izbucnit marţi după-amiază. Bărbatul a vrut să ardă resturile vegetale pentru a pregăti terenul pentru arat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Incendiul s-a produs în localitatea olteană Bărăşti, trupul bărbatului de 71 ani fiind găsit de pompierii sosiţi să stingă incendiul.

„Pompierii Staţiei Scorniceşti, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, au intervenit pe un câmp din comuna Bărăşti, sat Lăzăreşti, la un incendiu de vegetaţie uscată. La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta pe aproximativ un hectar, la vegetaţie uscată. Proprietarul terenului, în vârstă de 71 de ani, din comuna Bărăşti, a fost găsit în zona în care se manifesta incendiul, decedat cu arsuri pe întreaga suprafaţă a corpului“, a comunicat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, reamintind că legislaţia interzice arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor sau vegetaţiei ierboase, fără acceptul autorităţii competente pentru protecţia mediului şi fără informarea, în prealabil, a serviciilor publice comunitare pentru situaţii de urgenţă, nerespectarea acestor norme fiind sancţionată cu amendă între 3.000 şi 50.000 lei.

La aceste norme se adaugă şi cele care sancţionează încălcările legislaţiei privind prevenirea şi stingerea incendiilor, pentru neadoptarea măsurilor de evitare a propagării focului la depozite, construcţii, culturi agricole, păduri, plantaţii şi alte vecinătăţi fiind prevăzute amenzi de la 1.000 la 2.500 lei.
 

citeste totul despre: