Un angajat al TMK Artrom a reclamat la Parchet că i s-a amputat piciorul urmare a neglijenţei personalului SJU Slatina. Legătura cu pandemia de SARS-CoV-2

Un angajat al TMK Artrom a reclamat la Parchet că i s-a amputat piciorul urmare a neglijenţei personalului SJU Slatina. Legătura cu pandemia de SARS-CoV-2

Bărbatul a reclamat şi TMK Artrom pentru că nu ar fi respectat normele de securitate şi sănătate în muncă, astfel că s-a produs infectarea sa cu SARS-CoV-2 FOTO: arhiva Adevărul

Un bărbat care a suferit amputaţia gambei stângi, după ce în cursul lunii iulie a fost tratat la spitalul din Slatina, a reclamat la Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina atât angajatorul, cât şi pe cei care l-au îngrijit iniţial.

Ştiri pe aceeaşi temă

Parchetul de pe lângă judecătoria Slatina a înregistrat ieri, 22 septembrie 2020, un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi zădărnicirea combaterii bolilor. Bărbatul este salariat al TMK Artrom, o societate care s-a confurntat în această vară cu zeci de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2, iar experienţa nefericită a acestuia ar fi început la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina.

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina  este împuternicită să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

„Din conţinutul actului de sesizare a rezultat că la data de 06.07.2020, persoana vătămată S.S. în timp ce se afla internată la Spitalul Judeţean Slatina, judeţul Olt, a fost testată pentru Covid-19, rezultatul fiind pozitiv, iar în data de 12.07.2020, aceasta a început să manifeste dureri puternice la piciorul drept şi a solicitat cadrelor medicale ajutor, iar cadrele medicale au manifestat neglijenţă în tratarea acesteia în contextul Covid-19. În data de 15.07.2020, persoana vătămată a fost din nou testată pentru Covid-19, rezultatul fiind negativ, iar în data de 16.07.2020, persoana vătămată a fost externată, deşi acuza în continuare dureri de picior, motiv pentru care în data de 21.07.2020, aceasta a fost internată de urgenţă la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale în urma căreia i-a fost amputată gamba dreaptă“, arată procurorii într-un comunicat de presă.

Bărbatul care a ajuns în cele din urmă la amputaţie îi acuză pe cei care l-au tratat la spitalul din Slatina de neglijenţă, dar şi pe angajator, pentru faptul că s-ar fi infectat la locul de muncă, tocmai situaţia generată de testele pozitive pentru SARS-CoV-2 ducând în cele din urmă la finalul nefericit.

„De asemenea persoana vătămată S.S., a mai reclamat că angajatorul T.A. S.A Slatina nu a luat măsurile legale necesare pentru asigurarea securităţii şi sănătăţii în muncă deşi în unitatea acestora erau mai multe cazuri de angajaţi testaţi pozitiv de Covid-19“, au mai transmis procurorii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările