UPDATE Adolescentul care a plecat de la domiciliul unui asistent maternal a fost găsit. Ce le-a spus poliţiştilor

UPDATE Adolescentul care a plecat de la domiciliul unui asistent maternal a fost găsit. Ce le-a spus poliţiştilor

Un băiat în vârstă de 13 ani a dispărut miercuri-dimineaţă, 26 februarie 2020, din curtea asistenţilor maternali în grija cărora se află din mai 2018.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Băiatul care a plecat în această dimineaţă din curtea asistenţilor maternali în grija cărora se află a fost găsit de poliţişti la aproximativ 4 km distanţă, pe câmp. A plecat singur şi în intervalul în care a fost căutat nu a fost victima niciunei infracţiuni, mai spun poliţiştii. Adolescentul de 13 ani le-a spus poliţiştilor că a plecat de acasă pentru a putea să se joace pe telefon. Avea asupra sa două telefoane, unul pe care l-a închis, astfel că asistenţii maternali nu au putut să ţină legătura cu băiatul, şi un altul folosit pentru jocuri.

Reprezentanţii DGASPC Olt spun că asistentul maternal care îl are în grijă pe adolescent a fost verificat, cu atât mai mult cu cât s-au semnalat şi în alte rânduri plecări ale celui aflat în grijă de la domiciliu, constatându-se că acesta are o legătură bună cu băiatul. 

Ştirea iniţială

Băiatul se află în plasament la o familie din localitatea Potcoava, judeţul Olt, din mai 2018 şi nu ar fi pentru prima dată când pleacă de la domiciliu. are probleme de adaptare şcolară, iar când alege să plece de acasă merge în locuri ferite şi se ascunde, au menţionat asistenţii care îl au în grijă. La acest moment echipe operative îl caută pe băiat în localitate, dar şi în localităţile învecinate, necunoscându-se împrejuările în acre băiatul a plecat. Adolescentul are telefon, însă a ales să-l închidă, neputând fi contactat de asistenţi.

„La data de 26 februarie,  o femeie, din oraşul Potcoava, a sesizat faptul că în această dimineaţă, în jurul orei 09.30, minorul Groza Cristian Constantin, de 13 ani, a părăsit curtea locuinţei asistentului maternal în împrejurări necunoscute.  

SEMNALMENTE: înălţime 1,30 metri, aproximativ 35 kilograme, păr şaten, tuns scurt, ochi căprui, faţa ovală, brunet. Pe braţul stâng  prezintă o cicatrice.

La momentul dispariţiei, minorul purta geacă bleumarin, pantaloni de trening cu buzunare laterale şi căciulă neagră cu dungă gri.

Minorul a mai avut, anterior, plecări voluntare de la locuinţa asistentului maternal.

Persoanele care pot furniza orice informaţii despre persoana dispărută, sunt rugate să se adreseze celei mai apropiate unităţi de poliţie sau să apeleze gratuit numărul unic de urgenţă 112!“, a transmis IPJ Olt.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: