Ultimatum al pesediştilor de la Olt pentru directorii PNL: ori trec la PSD, ori zboară din funcţii

Ultimatum al pesediştilor de la Olt
pentru directorii PNL: ori trec la PSD, ori zboară din funcţii

Darius Vâlcov, acum senator PSD, le-a indicat directorilor liberali ce variante au... (FOTO: Mugurel Manea)

Reprezentanţii PSD Olt încep să mârâie la foştii colegi de alianţă din PNL, care, deşi, oficial, nu mai sunt la guvernare, continuă să ocupe liniştiţi funcţiile de conducere în instituţiile statului de la nivelul judeţului. Deşi, în urmă cu trei săptămâni, liderul PSD Olt dădea asigurări că USL va continua să existe în acest judeţ, sâmbătă – 15 martie, un parlamentar al „roşilor” a venit cu traducerea mesajului şefului său.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatorul Darius Vâlcov, membru PSD din aprilie 2012 după ce, anterior, a fost membru şi chiar preşedinte al PD/PDL Olt (başca primar al Slatinei pentru două mandate), a declarat, sâmbătă – 15 martie, în cadrul unei conferinţe de presă, că directorii din partea PNL ajunşi în fruntea instituţiilor „deconcentrate” se află la o răscruce unde trebuie să decidă ce vor face în perioada următoare. Astfel, peneliştii aflaţi încă pe funcţii ar avea de ales între a veni alături de PSD şi a rămâne, astfel, pe funcţii în continuare, ori va trebui să demisioneze.

Ultimatumul lui Vâlcov, ce vizează, în fapt, racolarea a cât mai mulţi membri PNL aflaţi pe funcţii importante în judeţ, nu a fost însă anunţat direct, ci, mai întâi, a fost „ambalat” într-un discurs axat pe speranţa menţinerii USL în continuare la nivelul Oltului alături de colegii penelişti. În acest sens, el a adus ca argumente faptul că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt, respectiv viceprimarul capitalei judeţului Slatina sunt de la PNL, deşi PSD deţine majoritatea în ambele structuri şi ar putea uşor să-şi numească oameni în aceste funcţii.

"Din punctul nostru de vedere, USL încă există. De aceea facem un apel la toţi primarii, viceprimarii şi simpatizanţii PNL care doresc ca USL să continue şi care sunt total nemulţumiţi şi au fost total deranjaţi de atitudinea unui grup într-adevăr mare din PNL de a rupe această alianţă ca să ni se alăture în campania electorală ce urmează, dar şi în munca pe care o avem de dus pentru a reabilita Oltul şi, de ce nu?, statul român. Fac, deci, un apel la primarii PNL şi nu numai, să continue alături de noi, să rămână alături de noi şi să nu meargă alături de cei care au trădat votul alegătorilor”, a declarat Vâlcov.

"Într-o campanie electorală nu poţi fi şi popă, şi hoţ”

Fostul primar de Slatina ajuns acum senator a precizat că, în ce-l priveşte, nu poate să înţeleagă de ce membrii PNL puşi pe funcţii de directori în „deconcentratele” din judeţ continuă să rămână pe aceste funcţii, deşi partidul lor nu se mai află la guvernare.

"Această alianţă, pe care unii au rupt-o, din punctul meu de vedere este şi greu să o înţeleg: au rupt-o, dar, în acelaşi timp, ei rămân pe funcţiile oferite de ea!? Deşi apelul preşedintelui PSD Olt, Paul Stănescu, a fost că, la Olt, USL rămâne viabilă, unii l-au înţeles greşit în sensul că funcţiile de instituţiile deconcentrate şi mai sus de ele trebuie să fie ocupate tot de către directori PNL. Greşit! Alianţa USL rămâne doar la nivel local: la primării – adică la primari şi viceprimari, sau acolo unde viceprimarii nu vor fi daţi afară, cum se întâmplă la Slatina (Cristian Bircea, membru PNL – n.a.), sau cu vicepreşedintele Consiliului Judeţean Olt (Ioan Ciugulea, membru PNL – n.a.). Dar asta nu înseamnă că prefectul sau directorii de deconcentrate nu pot fi demişi. Când va veni momentul lor, îi vom aştepta cu drag să ne arate capacităţile lor profesionale. De aceea fac un apel la bunul simţ şi la statura morală a acestor domni şi doamne directori: ori rămân în USL, ori, dacă pleacă din USL - cum a făcut liderul lor, să renunţe atunci şi la funcţiile date de USL. Într-o campanie electorală nu poţi fi şi popă, şi hoţ, ci trebuie să spui clar de partea cui eşti”, a afirmat Vâlcov, care a mai precizat că una dintre variantele pe care le au directorii PNL este, pur şi simplu, să plece din partidul lor şi să vină cu adeziuni la PSD.
 

La acest moment, PNL Olt mai are în judeţ 22 de primari, după ce, zilele trecute, edilul de la Bucinişu a anunţat că nu va rămâne în PNL şi va trece la PSD.

Mai puteţi citi:

VIDEO  Senatorul Darius Vâlcov cere conducerii ALRO Slatina să nu deschidă robinetul şomajului

Senatorul oltean Darius Vâlcov va arbitra conflictul legat de Roşia Montană

Este oficial: primarul Slatinei, Darius Vâlcov, lasă Primăria pentru un fotoliu de senator

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările