Ultima strigare pentru fondurile nerambursabile de la Primăria Slatina. Avantajaţi sunt cei care continuă proiectele vechi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi an electoral, Primăria Slatina a rezervat în acest „doar“ 1 milion lei pentru finanţarea activităţilor non-profit de interes local, oficialii instituţiei făcând apel la potenţialii beneficiari să depună proiectele până la 28 aprilie, ora 16,00, cel târziu.

Programul de finanţare a activităţilor non-profit a început în 2010, relativ timid, cu 190.000 lei puşi la bătaie, pentru ca doi ani mai târziu, în 2012, an electoral, suma să crească la cea mai mare valoare din toată această perioadă – 1,75 milioane lei. Chiar şi în anii următori sumele au fost semnificative, depăşind 1,5 milioane lei anual, pentru ca în acest an să scadă la 1 milion lei.

Ce activităţi se pot finanţa cu aceşti bani stă scris în Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local. Solicitanţii trebuie să fie persoane fizice sau juridice fără scop patrimonial - asociaţii sau fundaţii constituite conform legii - sau culte religioase recunoscute conform legii, iar activităţile pentru care solicită finanţare să se înscrie într-unul din domeniile: cultură, sport, social, cooperare internaţională, sănătate şi învăţământ.

Abonaţii la fonduri, din nou în faţă

Dacă aveţi proiectul, sau măcar ideea, care poate fi pusă rapid în aplicare, puteţi studia şi grila de evaluare, pentru a vă orienta cum să descrieţi cât mai aproape de ceea ce-şi doresc finanţatorii activitatea pentru care solicitaţi finanţare. Cel mai mult (70 din cele 100 de puncte) cântăresc elementele care descriu importanţa şi necesitatea proiectului. Din acest capitol fac parte obiectivele care se încadrează în priorităţile de dezvoltare a municipiului (?!?) - 30 de puncte,  continuarea unui proiect anterior – 20 de puncte (criteriu care, clar, îi avantajează pe cei deja abonaţi la fonduri), impact public şi mediatic adecvat – 10 puncte etc.

A doua componentă evaluată este fezabilitatea proiectului, pentru care în total se acordă doar 12 puncte. Pentru capacitatea solicitantului de a implementa proiectul se acordă 8 puncte, iar pentru coerenţa cererii de finanţare – 10 puncte.

În anii trecuţi au primit finanţare şi proiecte de substanţă, cum au fost cele care au venit în întâmpinarea părinţilor cu micuţi cu probleme din spectrul autist, spre exemplu, dar şi asociaţii finanţate din diverse alte surse publice pentru aceleaşi activităţi.

Slatina



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite