Tribunalul Olt a respins cererea familiei Măceşanu de a judeca separat cauza. Procesul, la secret: „Ne-a pus în vedere să nu dezvăluim informaţii“

Tribunalul Olt a respins cererea familiei Măceşanu de a judeca separat cauza. Procesul, la secret: „Ne-a pus în vedere să nu dezvăluim informaţii“

Monica Melencu, mama Luizei, a solicitat judecarea dosarului la o altă instanţă FOTO: Ana Popescu

Primul termen de judecată pe fond în dosarul crimelor de la Caracal a adus nemulţumiri în familiile fetelor ucise de Gheorghe Dincă. O cerere a fost respinsă, o alta va fi transmisă instanţei superioare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Familia Alexandrei Măceşanu a cerut disjungerea cauzei de cea a Luizei Melencu, avocatul Aurel Moldovan precizând că va solicita şi o nouă expertiză medico-legală şi invocând faptul că în cazul Luizei Melencu nu există nici fragmente osoase, nici analiză ADN şi nici certificat constatator al decesului, ceea ce face ca lucrurile să fie mult diferite. Pe acest argument s-a solicitat ca dosarul să fie împărţit şi cauzele să se judece separat, cerere respinsă însă, conform avocatului, la termenul de astăzi, 21 octombrie 2020. 

„Prea multe n-o să vă putem spune, pentru că ne-a pus în vedere să nu dezvăluim informaţii din cadrul procesual. Ceea ce vă pot spune este că s-a dat termen pe data de 18 noiembrie, urmează să fie audiate părţile vătămate şi inculpaţii, de altfel. 

Din partea familiei Melencu s-a depus o cerere de strămutare, urmează să fie depusă la Curtea de Apel. Acest lucru nu înseamnă că se va suspenda judecata până la soluţionarea cererii, se va merge separat şi se va susţine acolo de către reprezentanta familiei Melencu. În ceea ce ne priveşte, am formulat o cerere de disjungere, ne-a fost respinsă, au considerat că aceste cauze reunite conduc spre aflarea adevărului, ceea ce vine contrar opiniei noastre, pentru că nu cred că se doreşte aflarea adevărului, având în vedere că s-a trecut cu nonşalanţă peste toate excepţiile şi măsurile pe care trebuia să le ia instanţa de judecată a Tribunalului Olt“, a declarat avocatul familiei Măceşanu, Aurel Moldovan.

La următorul termen de judecată ar trebui ca cei doi inculpaţi să fie audiaţi, la fel şi persoanele vătămate. „Aşteptăm şi noi cu ardoare termenul din 18 noiembrie, să vedem exact ce ne spune (n. red. - Dincă), cine a răpit fetele, dacă sunt decedate, dacă sunt în viaţă şi aşa mai departe, adică sunt lucruri care trebuie lămurite şi pe mai departe vom solicita, ceea ce vă pot spune acum, refacerea întregului material, tot ce înseamnă probe care au fost administrate, le solicităm readministrarea lor în integritatea lor, să vedem dacă lucrurile concordă cu adevărul şi realitatea şi declaraţia veridică pe care o va da Gheorghe Dincă“, a mai spus avocatul, opinând totodată că se aşteaptă ca cererea familiei Melencu de strămutare a dosarului să fie respinsă. 

„Nu cred că va fi admisă, având în vedere că lucrurile sunt clarificate la acest nivel, la acest judeţ şi este sub toate directivele, zic eu, instaurate pe soluţia de condamnare a lui Dincă pentru o pedeapsă destul de mare“, a mai spus avocatul.

Bunicul Luizei Melencu s-a arătat, la rândul său, nemulţumit de decizia judecătoarei de a nu permite accesul publicului în sală. 

„Presa n-a avut acces în sală. Noi nu suntem de acord cu aşa ceva, presa am vrea să fie alături de noi, cum a fost şi până acum. (...) Acest dosar nu e un dosar secret, e un dosar public şi am dori ca toată opinia să aibă acces şi să se documenteze prin dumneavoastră“, a declarat Stelian Iordache, bunicul Luizei.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările