Trei dintre persoanele implicate în furtul de la ALRO rămân în arest, patru au fost plasate sub control judiciar

Trei dintre persoanele implicate în furtul de la ALRO rămân în arest, patru au fost plasate sub control judiciar

Inculpaţii au ajuns astăzi în faţa judecătorului

Judecătoria Slatina s-a pronunţat marţi-seara cu privire la instituirea măsurii arestului preventiv cerută de procurorii care anchetează cazul furtului de la ALRO, hotărând că trei inculpaţi vor rămâne în închisoare, ceilalţi patru fiind plasaţi sub control judiciar.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şapte persoane – Dumitru Sorin Dorin, Drăghici Mihăiţă Adrian, Soare Florin, Toma Ionela, Dumitraş Valentin, Cristea Victor Sorin, Prună Ion - au fost reţinute luni, 27 februarie, în cazul furtului a 22 tone de aluminiu din incinta ALRO S.A., operat în seara zilei de 16 februarie, pentru ca astăzi acestea să fie prezentate Judecătoriei Slatina cu propunere de arestare preventivă.

Este vorba de doi angajaţi ai ALRO, trei ai societăţii care asigură paza în incinta ALRO şi două persoane care în complicitate cu angajaţii şi agenţii de pază au pătruns în întreprindere, au încărcat remorca unui autotractor şi au părăsit incinta fără ca cineva să sesizeze că ar fi vreo problemă. Judecătorul a hotărât că trei dintre inculpaţi rămân în arest (doi dintre ei acuzaţi de furt calificat), patru sub control judiciar.

„Admite în parte propunerea Parchetului de pe lângă Judecatoria Slatina. (…) dispune arestarea preventivă a inculpatilor: -DUMITRU SORIN DORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) DRĂGHICI MIHĂIŢĂ – ADRIAN, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, (…) SOARE FLORIN, pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la furt calificat, (…) pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 28.02.2017 şi până la data de 29.03.2017 inclusiv“ a hotărât judecătorul, pentru ceilalţi patru inculpaţi fiind stabilit controlul judiciar  de la data de 28.02.2017 până la data de 28.04.2017 inclusiv.

Totodată, inculpaţii au şi următoarele obligaţii:
„a) să se prezinte la judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura ori de câte ori sunt chemati;

b) să informeze de îndată judecătorul de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura cu privire la schimbarea locuinţei;
c) să se prezinte la organul de politie desemnat cu supravegherea, respectiv Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Olt, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat;
În baza art. 215 alin. (2) C. proc. pen., pe timpul controlului judiciar, impune celor trei inculpaţi să respecte următoarele obligaţii:

a) să nu depăşească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a judecătorului de drepturi şi libertăţi care a dispus măsura
b) să nu se apropie unul de celălalt sau de inculpaţii Dumitru Sorin Dorin, Drăghici Mihăiţă Adrian şi Soare Florin, de martorii audiaţi în cauză, respectiv Giura Victor, Iordache Elena, Tudor Gheorghe, Stan Maria, Olteanu Gheorghe Cristian şi să nu comunice direct sau indirect unul cu altul sau cu martorii audiaţi în cauză, pe nicio cale.
În baza art. 215 alin. (3) C. proc. pen. atrage atenţia inculpaţilor că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar poate fi înlocuită cu măsura arestării preventive. În baza art. 275 alin. (3) C. proc. pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare pentru părţile prezente şi de la comunicare pentru părţile lipsă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 28.02.2017 ora 21:00“, se mai precizează în încheiere.

Hoţii, agenţii şi salariaţii, în complicitate

Dumitru Sorin şi Drăghici Mihăiţă, acuzaţi de furt calificat, sunt cei care au intrat în societate (în spaţiul de producţie de pe strada Milcov, fost ALPROM) cu un autotractor înmatriculat în Gorj şi cu o semiremorcă, după ce în prealabil Drăghici a contactat un motostivuitorist, pe Cristea Victor, care i-a asigurat că nu sunt probleme, în sensul că nu este nimeni în zonă care i-ar putea suspecta. Toma Ionela, agent de pază, şi Soare Florin, şef de tură, i-au lăsat să treacă pe cei doi fără să-i controleze, nici la intrare, nici la ieşire. Ajunşi în hala unde se aflau deşeurile, cei doi, ajutaţi şi de Prună Ion, motostivuitorist, au încărcat semiremorca. Un al treilea agent de pază, Dumitraş Valentin, a fost cel care a ţinut legătura, telefonic, cu toţi cei implicaţi.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările