Trei decese în ultimele 24 ore în Olt. Testată pozitiv la 11 zile de la internare, decedată după alte 14 zile în ATI

Trei decese în ultimele 24 ore în Olt. Testată pozitiv la 11 zile de la internare, decedată după alte 14 zile în ATI

Bilanţelor deceselor creşte dramatic în Olt, alţi trei pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19 pierzându-şi viaţa în ultimele 24 ore.

Ştiri pe aceeaşi temă

O femeie în vârstă de 71 ani, din Potcoava, a murit la spitalul din Slatina în urmă cu două zile, după 14 zile petrecute în Terapie Intensivă şi  având în total aproape o lună de spitalizare.

Conform datelor Direcţiei de Sănătate Publică, femeia a fost internată în 7 iulie la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina. De-abia 11 zile mai târziu, pe 18 iulie, a fost testată pozitiv pentru SARS-CoV-2, de a doua zi fiind transferată în Terapie Intensivă, unde a fost tratată în perioada 19 iulie - 4 august, când a survenit decesul. Femeia avea fibrilaţie atrială permanentă, insuficienţă cardiacă congestivă clasa III NYHA, hipertensiune arterială gradul III, accident vascular ischiemic subacut.

Un bărbat de 71 ani, tot din Poboru, a murit ieri, 5 august 2020, tot la spitalul din Slatina. A ajuns la spital în 31 iulie, în intervalul 31 iulie - 5 august fiind tratat în ATI, medicii raportând stare septică cu punct de plecare neprecizat, boală renală acută, accident vascular ischiemic.

Cel de-al treilea deces raportat este cel al unui bărbat de 83 ani, din Poboru, internat în 1 august tot la spitalul din Slatina şi transferat la câteva ore de la Boli Infecţioase în Terapie Intensivă, decedând în a 5-a zi de spitalizare. Suferea şi de insuficienţă cardiacă congestivă şi insuficienţă mitrală. Surse locale spun că bărbatul locuia de fapt în Piteşti şi doar pe perioada verii la Poboru.

Alte 21 teste pozitive pentru SARS-CoV-2 au fost înregistrate în judeţ de la ultima raportare, astfel că numărul total ajunge astăzi, 6 august 2020, la 848 de la debutul pandemiei. Trei dintre cei confirmaţi sunt din focarul de la Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu, pentru celelalte 18 cazuri epidemiologii neidentificând sursa de infecţie.  

În judeţ sunt la acest moment internaţi 272 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, trei dintre ei aflându-se la Terapie Intensivă, alţi 102 cerând externarea la cerere, deşi nu au două teste negative. 92 pacienţi confirmaţi pozitiv au refuzat, pe de altă parte, internarea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: