Trei bărbaţi din Olt, exploataţi la Berevoeşti. „Băiatul pe care-l foloseau ca şofer cred că a alertat Poliţia“

Trei bărbaţi din Olt, exploataţi la Berevoeşti. „Băiatul pe care-l foloseau ca şofer cred că a alertat Poliţia“

Unul dintre sclavii ţinuţi în lanţuri de mafia sclavilor din Berevoeşti FOTO Poliţie

Trei bărbaţi din Tufeni, judeţul Olt, au căzut pradă filierei care ţinea în sclavie zeci de persoane în comuna argeşeană Berevoeşti. Unul dintre ei, bărbatul care apare în lanţuri în filmările furnizate de poliţişti, a ajuns acasă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Iordache Ionuţ, Viorel Ivaşcu şi Gigi Barbu, trei bărbaţi din comuna olteană Tufeni, s-au aflat printre victimele „stăpânilor de scalvi“ de la Berevoeşti. Primii doi au fost de nevăzut prin comună de aproximativ trei ani, însă nimeni nu s-a-ngrijorat, fiind persoane care trăiau din munca „cu ziua“ şi care plecau des să-şi caute de lucru pe aiurea, spune viceprimarul comunei Tufeni, Radu Vîlcea.

„Pe Iordache Ionuţ Ştefănel, Boris, cum îl ştim noi pe-aici, l-am recunoscut imediat ce s-a dat la ştiri. A doua zi au venit la primărie şi alţi băieţi, de-o  vârstă cu el, şi mi-au spus şi ei că l-au văzut pe film. N-avea cine să se-ngrijoreze pentru el, că nu mai are decât tată, maică-sa a murit cu vreo doi ani în urmă, iar taică-su e vai mama lui, cu un picior tăiat...“, a declarat viceprimarul. Bărbatul recunoscut de consăteni, în vârstă de 32 de ani,  ar fi dispărut din sat în urmă cu aproximativ 3 ani, la destul de scurt timp după eliberarea din închisoare.

„El a făcut şi puşcărie, furase înainte o vacă şi i-au dat, cred, vreo cinci ani. N-a făcut atât, dar a făcut ceva, a ieşit cam nu ştiu cum să zic din închisoare, cam aşa, cu probleme, mai făcea el probleme“, a mai spus edilul.

Nici lui Viorel Ivaşcu, în vârstă de aproximativ 40 de ani, nu prea i-a dus nimeni dorul. Şi el muncea tot cu ziua să se-ntreţină. „Maică-sa, cred, n-a fost nemulţumită c-a plecat de-acasă, că-i mânca pensia, mai bea şi el...“, îl descrie pe bărbat viceprimarul, care îşi aminteşte că bărbaţii au mai fost căutaţi de poliţie, nu însă poliţiştii din sat, şi cu câteva luni în urmă. „Cred că sunt vreo opt luni de când au întrebat poliţiştii de ei, au venit prin comună“, a mai spus viceprimarul.

Cel de-al treilea bărbat, Gigi Barbu, care are aproximativ 50 de ani, şi despre care s-a auzit în sat că ar fi stat captiv la membrii reţelei aproximativ trei-patru luni, fiind folosit ca şofer şi păzit straşnic de doi bărbaţi înarmaţi din reţea, ar fi reuşit să fugă în urmă cu aproximativ o lună. „L-am văzut prin comună cam acum o lună, să zic, şi, credem noi, el i-a dat în gât pe ăia, era şi mai descurcăreţ, aşa. Acum cred că e tot la muncă, pe şantier, nu ştim unde, probabil a plecat să-i piardă ăia urma, dar cred eu că el s-a şi dus la Poliţie să spună totul“, a mai declarat viceprimarul. Bărbatul care a reuşit să fugă ar fi despărţit de soţie şi are, la rândul său, un băiat încă elev, în clasa a X-a, care locuieşte cu bunicii.

Despre cum au ajuns cei trei în mâna exploatatorilor, viceprimarul, ca şi oamenii din comună de altfel, are o teorie simplă: „În mod sigur e implicat şi cineva de aici, care-i ştia. La noi în comună e un târg, suntem la limita Oltului cu Argeşul şi cu Teleormanul şi vine multă lume la târg, vin şi din Berevoeşti, cu bilă din aia, bucăţi mari de lemn, cu târnuri, cu coşuri împletite... Cine ştie cine a vorbit, cu cine, de s-a ajuns la ei. Oricum, nimeni nu-şi imagina aşa ceva. Cel care a scăpat e băiat serios, descurcăreţ, eu cred că el a anunţat poliţia“, a mai spus viceprimarul.

CITIŢI ŞI: Cum funcţiona cu exactitate reţeaua sclavilor din Berevoeşti: oameni bătuţi cu biciul, lăsaţi afară dezbrăcaţi iarna şi puşi să strângă fecalele romilor

Detalii îngrozitoare din dosarul mafiei sclavilor. Oameni răpiţi în ziua mare de pe stradă şi exploataţi până la moarte

Teribila poveste a doi copii ajunşi sclavi în Berevoeşti, după ce mama i-a dat pe mâna ţiganilor: schingiuiţi şi înfometaţi

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările