UPDATE Traseul halucinant al unui tânăr din Olt care a călătorit în acelaşi avion cu italianul cu coronavirus. „A venit în ţară în 25. Am aflat astăzi“

UPDATE Traseul halucinant al unui tânăr din Olt care a călătorit în acelaşi avion cu italianul cu coronavirus. „A venit în ţară în 25. Am aflat astăzi“

Tânărul a plecat de pe aeroportul din Craiova în 22 februarie şi s-a întors pe acelaşi aeroport în 25 februarie FOTO: Ana Popescu

Un tânăr care a călătorit în acelaşi avion cu italianul diagnosticat cu noul coronavirus s-a plimbat timp de trei zile prin Italia şi a revenit în ţară în 25 februarie, dată de la care nu s-a autoizolat, dar nici nu a fost căutat de vreo autoritate medicală, deşi intra în categoria contacţilor direcţi ai italianului.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE: Conform ultimelor date, tânărul care s-a aflat alături de italian în aeronava care a plecat în 22 februarie 2020 către Italia a completat la sosirea în România, pe aeroportul din Bucureşti, un chestionar cu datele cerute de autorităţile române, specificând faptul că vine din Verona, zonă nerestricţionată. 

Autorităţile care au stabilit că tânărul face parte din contactele italianului l-au identificat ca fiind cetăţeanul care s-a întors în 25 februarie la două zile de la intrarea bărbatului în ţară. DSP Olt a fost informat de autorităţile din Bucureşti că tânărul care a intrat în România în 25 februarie are domiciliul în judeţul Olt şi a demarat procedurile pentru a-l găsi şi a-l monitoriza. Nu se afla la domiciliu, iar astăzi, conexându-se informaţiile şi cu cele din apelul jurnalistei, s-a concluzionat că tânărul este contactul direct cu cetăţeanul italian (informaţie care n-ar fi ajuns la DSP Olt de la autorităţile din Dolj).  S-a reuşit să se ia legătura telefonic cu bărbatul, acesta anunţând că se află în Bucureşti.

Ştirea iniţială


Tânărul în vârstă de 21 ani s-a aflat în aeronava care a circulat pe ruta Craiova-Bologna în 22 februarie 2020, adică avionul cu care cetăţeanul italian cu coronavirus a plecat din România.

Tânărul din Slatina s-a întors în ţară în 25 februarie 2020, însă nimeni nu i-a interzis să circule liber, se deduce din relatarea dr. Marinela Madan, medicul-şef al DSP Olt. Aceasta a prezentat situaţia în cadrul unei întâlniri pe care a avut-o cu medicii de familie din judeţ pentru a le explica acestora ce sarcini le revin în gestionarea situaţiei create de noul coronavirus. 

Dr. Madan a explicat că a aflat de această situaţie de la o jurnalistă, în momentul în care aceasta a solicitat detalii despre situaţia tânărului care s-a aflat în avionul Craiova - Bologna în 22 februarie şi care ar fi trebuit să fie atent monitorizat de autorităţi, dar care, în schimb, se afla în Bucureşti pentru a susţine o probă pentru un post în cadrul unei televiziuni.

„A plecat în 22 cu o cursă «roşu» din punctul nostru de vedere şi s-a întors în 25. Unde? Pe aeroportul Craiova. Am luat legătura la Craiova, dânşii au confirmat, numai că informaţiile la noi n-au ajuns. Ei au spus că au trimis prin sistemul ISU. (...) Din nefericire persoana - i-am aflat şi numărul între timp - acum este la Bucureşti, într-un hotel. Pasul doi - noi ne pregătisem să ne ducem să-l preluăm noi. Intra în categoria contacţilor direcţi în avionul de Craiova-Bologna, s-a întors pe altă rută, Verona - Craiova (n.r. - cursa este, de fapt, Verona - Bucureşti), în 25, n-am ştiut nimic despre el, am aflat astăzi. El este în Bucureşti şi se pregăteşte de examen“, a spus dr. Madan, apreciind, de altfel, în cadrul aceleiaşi întâlniri, că „suntem cu un pas în urmă“.

Cât despre tânărul căutat astăzi, în cele din urmă, de către autorităţi, acesta şi-ar fi petrecut ultimii ani mai mult în străinătate. Din 25 februarie, de la revenirea în ţară, nu ar fi ajuns, însă, în judeţul Olt, spun alte surse oficiale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: