Ghiozdane şi penare gratis pentru elevii de clasa zero din Slatina

Ghiozdane şi penare gratis pentru elevii de clasa zero
din Slatina

Părinţii copiilor ”din clasa 0” din Slatina au o grijă în minus prin ghiozdanele şi penarele ce vor fi acordate de municipalitate

Măsură inedită a autorităţilor locale din Slatina pentru copiii din localitate care, anul acesta, vor merge pentru prima dată la şcoală la clasa zero: fiecare dintre aceştia va primi gratuit câte un ghiozdan şi un penar "echipat". Măsura a fost deja aprobată în Consiliul Local şi va fi pusă în practică în prima zi de şcoală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Începerea anului şcolar 2015-2016 vine cu un cadou nesperat pentru copiii din municipiul Slatina care, din această toamnă, vor păşi pentru prima dată pe porţile şcolii. Primăria Slatina a alocat fonduri pentru o acţiune care va veni în sprijinul tuturor familiilor din municipiu care au un copil la clasa pregătitoare din această toamnă, respectiv vor primi câte un ghiozdan şi un penar echipat cu tot ce trebuie, gratuit.

„Este o iniţiativă la care m-am gândit mult, pe care am numit-o <Primul meu ghiozdan> şi care se leagă de o acţiune oarecum similară demarată anul trecut în Slatina de fosta conducere şi cu care eu nu am fost de acord, respectiv acordarea unui penar gratis pentru copiii din clasa zero. Eu am mers puţin mai departe acum şi am decis ca, în această toamnă, fiecare copil din Slatina înscris la clasa zero să primească, gratis – desigur, câte un ghiozdan şi câte un penar, acesta din urmă conţinând toate rechizitele necesare scrisului. Efortul financiar nu este deloc unul semnificativ, dar îi va ajuta sigur pe părinţi şi copii deopotrivă”, a declarat edilul interimar al urbei, Emil Popa.

Oficialul citat a precizat că rechizitele şcolare menţionate vor fi distribuite copiilor beneficiari chiar în prima zi de şcoală, aceştia urmând să găsească pe bănci „cadourile de şcoală”. La nivelul oraşului va fi vorba despre 750 de ghiozdane şi, respectiv, 750 de penare. Pentru a putea derula această iniţiativă, municipalitatea va cheltui 17.000 lei.

Mai puteţi citi:

FOTO+VIDEO  Singurul ştrand din Slatina, uitat de autorităţi în bălării

FOTO  Pădurea Strehareţi din Slatina, oaza de care autorităţil locale îşi amintesc o dată pe an

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: