Toată zestrea de costume populare, trofee şi diplome ale solistei Emilia Dorobanţu, mistuită în incendiul din casa părinţilor

Toată zestrea de costume populare, trofee şi diplome ale solistei Emilia Dorobanţu, mistuită în incendiul din casa părinţilor

Emilia Dorobanţu, artista din generaţia tânără care a impresionat toţi marii artişti, aceştia cooptând-o în proiecte comune FOTO: Facebook/Emilia Dorobanţu

Solista Emilia Dorobanţu a pierdut în incendiul care a distrus casa părinţilor săi, din judeţul Olt, cea mai mare parte a obiectelor strânse în cariera clădită cu multă muncă în muzica populară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un puternic incendiu a izbucnit joi, 2 decembrie 2019, la Curtişoara, în casa părinţilor Emiliei Dorobanţu, primele date indicând că ar fi fost vorba despre o supraîncărcare a centralei termice. Părinţii Emiliei Dorobanţu au alimentat centrala termică înainte de prânz, după-amiază plecând în vizită la rude, în aceeaşi localitate. La căderea serii, vecinii familiei Dorobanţu au observat fum ieşind din zona camerei unde se afla centralăa, în scurt timp acoperişul fiind cuprins de flăcări.

A ars tot acoperişul, dar au ars şi bunurile din camerele de la mansardă, inclusiv cele din dressing-ul pe care Emilia Dorobanţu îl avea. Peste 60 de costume populare ar fi fost mistuite de flăcări, alături de diplomele şi trofeele artistei, strânse de-a lungul celor peste 10 ani de carieră prolifică.

„Din ce am înţeles de la părinţi, avea foarte multe costume populare, peste 60. Pe unde mergea şi îi plăcea ceva, cumpăra, indiferent de preţ. Avea foarte multe. Înainte de turnee, de evenimente, venea acasă şi-şi lua ce avea nevoie. Aici le ţinea, avea un dressing acasă“, a declarat viceprimarul comunei Curtişoara, Florel Dumitraşcu.

Primarul şi viceprimarul comunei au fost prezenţi, de altfel, pe tot parcursul intervenţiei pompierilor, fiiind nevoie de aproximativ cinci ore pentru lichidarea puternicului incendiu.

„A fost un hidrant în apropiere, s-a acţionat rapid, autospecialele au fost aprovizionate, dar incendiul a fost foarte puternic. Din fericire nu s-a propagat şi la camionul din curte sau la vecini. Etajul este distrus, la parter trei camere au rămas neafectate, însă nu cred că se mai poate locui acolo, deocamdată. Noi am întrebat cu ce putem ajuta, însă ni s-a spus că nu este nevoie deocamdată, au şi rude şi…“, a mai spus viceprimarul.

Artista ar fi aflat şi ea despre cele întâmplate, însă nu a reuşit să ajungă, fiind în vacanţă peste hotare. A ajuns acasă încă de joi seara fratele ei, în schimb, care de asemenea se afla în vacanţă, la munte, cu prietenii. 

Zeci de premii şi diplome câştigate de îndrăgita artistă

Emilia Dorobanţu (26 ani) are deja un palmares deosebit, iubind de copilă muzica populară, iar părinţii investind toată munca în formarea artistei. Emilia are deja un public fidel şi este o prezenţă deosebită în show-urile televiziunilor. Vocea sa i-a cucerit nu doar pe iubitorii muzicii populare, artista având un parcurs impresionant şi la una dintre ediţiile show-ului televizat „Vocea României“. S-a întors însă la prima dragoste, muzica populară, deşi colaborările cu artiştii din muzica uşoară sunt multe şi deosebite.

Iată doar câteva din premiile care au confirmat munca şi talentul Emiliei Dorobanţu:

 -2010-Personalitatea anului în promovarea culturii şi valorilor româneşti
– 2010 – Festivalul de Folclor Mamaia 2010 – Marele Premiu „Mamaia” si Premiul Presei, Mamaia;
– 2009 – Premiul I – „Maria Tanase”, Craiova, judetul Dolj
– 2010 – Marele Premiu – „Maria Lataretu”, Targu Jiu, judetul Gorj
– 2010 – Marele Premiu – „Strugurele de Aur "Jidvei
-2007 - Marele Premiu la Festivalul de „Doine si balade”
– 2009 – Marele Premiu – „Cantecele romanilor de pretutindeni”.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările