Teatrul a fost REGE pe scena Colegiului Naţional „Radu Greceanu“. Cei mai buni, reprezentanţii liceului gazdă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câştigătorii, mari şi mici, au aşteptat cu emoţie decizia juriului şi s-au bucurat de diplome FOTO Daniela Iancu
Câştigătorii, mari şi mici, au aşteptat cu emoţie decizia juriului şi s-au bucurat de diplome FOTO Daniela Iancu

Colegiul Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina a găzduit, luni, cea de-a III-a ediţie a Festivalului de teatru pentru elevi REGE, înscriindu-se în competiţie zeci de trupe şi actori. Cei mai buni s-au dovedit, la secţiunea Liceu, actorii de la „Radu Greceanu“.

Festivalul de teatru început în urmă cu trei ani ca o competiţie locală a ajuns în acest an la o participare peste aşteptări: peste 200 de elevi actori, 42 de momente de jurizat în competiţie. Elevii au luat jocul scenic foarte în serios şi şi-au pus toate speranţele că participarea la o astfel de competiţie va însemna mult pentru evoluţia lor viitoare. Au fost emoţii, ambiţii, bucurie şi dezamăgire la final, în doze mai mari sau mai mici.

Pe scena amfiteatrului colegiului s-a desfăşurat un adevărat maraton teatral. În prima jumătate a zilei de concurs şi-au prezentat momentele elevii de gimnaziu, care au venit de peste tot din judeţ (Giuvărăşti, Vulpeni, Osica de Sus, Izvoarele), de la şcoli gimnaziale unde se joacă teatru de plăcere, dar serios, şi chiar din judeţul Gorj, din Târgu-Jiu.
Competiţia s-a terminat seara-târziu, când şi juriul pentru secţiunea Liceu a deliberat şi a anunţat câştigătorii.

Câştigători – „Radu Greceanu“ la liceu, „Constantin Brâncoveanu“ şi Şcoala Izvoarele la gimnaziu

Trofeul festivalul a revenit gazdelor, fiind înmânat trupei de liceeni ZECE, pentru „Moartea unui comis voiajor“, de Arthur Miller, piesă pusă în scenă sub coordonarea prof. Larisa Natalia Nicola, în timp ce premiul I, la secţiunea Liceu, a revenit trupei REGE, tot de la „Radu Greceanu“, pentru „Sagrada Familia“ de Vladimir Helms, trupa fiind coordonată de prof. Danilea Iancu, cea care a fost premiată şi pentru regie.

„Pentru mine oricum elevii mei au fost cei mai buni. Mergem mai departe, ne pregătim acum pentru competiţia de la Râmnicu-Vâlcea, pe care am şi câştigat-o anul trecut“, a declarat prof. Daniela Iancu, organizatoarea festivalului.

La aceeaşi secţiune, liceu, tot cu premiul I a fost recompensat, pentru monolog, Ioniţă Alexandru, Colegiul Naţional „Radu Greceanu“  Slatina (pentru „Iona“ - de Marin Sorescu). Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal i-a revenit lui  Marius Costinel Mămuleanu, CNRG, pentru rolul din piesa „Moartea unui comis voiajor“,  în timp ce premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal a revenit tot unei CNRG-iste, Mihaela Ducu, pentru rolul din piesa „Sagrada Familia“.

castigatori liceu cnrg

Trupa REGE a ocupat locul I la liceu FOTO Daniela Iancu

Premile pentru cei mai buni actori în rol secundar au revenit elevilor Valentin Cristian Solomon, CNRG, pentru rolul din piesa „Moartea unui comis voiajor“ şi Cosina Popa, CNRG Slatina, pentru rolul din piesa „Moartea unui comis voiajor“. Şi tot unui elev din „Greceanu“ i-a revenit şi premiul special al juriului – Alexandru Dragomir, pentru rolul din piesa „Sagrada familia“.

De altfel, la liceu CNRG-iştii au luat aproape tot, lor revenindu-le şi premiul pentru popularitate – Cătălin Gheorghiţoiu , pentru evoluţia din „Moartea unui comis voiajor“, dar şi premiul pentru originalitate – Simina Andreea Barbu, pentru interpretarea monologului „Scrisoare către liceeni“, de Tudor Chirilă.
Premiul pentru costume a revenit trupei Colegiului Naţional Economic „P.S. Aurelian“, coordonată de prof. Mariana Geamănu. Premii II şi III au revenit actorilor de la Palatul Copiilor „Adrian Băran“, coordonaţi de Mădălina Balica şi Colegiul Naţional „Ion Minulescu“.

La Gimnaziu, cei mai buni au fost actorii din „Trupa lui Papuc“ a Şcolii Gimnaziale „Constantin Brâncoveanu“ Slatina, coordonaţi de profesoarele Mihaela Cristescu şi Mirela Luţu, care şi-au trecut în palmares premiul I pentru „Lăudărosul“, pentru monolog premiul I obţinându-l Anda Rotaru, membră a trupei „Carnavaleştii“ din cadrul Şcolii Gimnaziale Izvoarele.

„La o asemenea reacţie, cu o participare atât de bună, noi sperăm să continuăm acest festival care a început ca o competiţie locală şi, iată, constatăm că a devenit interjudeţeană“, a declarat prof. Larisa Masay, membră a juriului la secţiunea Gimnaziu şi profesorul care a pus bazele, cu aproape 15 ani în urmă, fenomenului teatral în cadrul Colegiului Naţional „Radu Greceanu“ din Slatina.
 

Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite