Stagiunea de toamnă începe în forţă la Slatina cu un spectacol interzis minorilor

Stagiunea de
toamnă începe în forţă la Slatina cu un spectacol interzis minorilor

Imagine din timpul piesei cu cei doi actori, Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa

Stagiunea teatrală demarează la Slatina cu nume noi de actori şi piese ce vor putea fi văzute în locul devenit de-acum un obicei: Centrul Cultural ”Eugen Ionescu“ din localitate. De data aceasta, slătinenii vor avea ocazia să vadă în premieră autohtonă ”Frumoasa călătorie a urşilor panda”, realizată după o lucrare scrisă de Matei Vişniec. Spectacolul este programat pentru 24 septembrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Piesa de teatru care urmează a fi pusă în scenă la Slatina este regizată de Cătălina Buzoianu, în interpretarea actorilor Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa. Spectacolul implică două personaje, un spaţiu neconvenţional, decor aproape inexistent: o saltea folosită drept pat şi sicriu, un scaun şi câteva cearşafuri. Regia mizează tocmai pe scenografia sumară, pe care o suplineşte prin excelente infuzii de pantomimă prin care actorii creează aproape o inflaţie de obiecte imaginare. Desfac sticle de vin imaginare, mănâncă feluri de mâncare imaginare, vorbesc la un telefon imaginar, deschid uşa cu o cheie imaginară etc.

Biletele au fost deja puse în vânzare de joi – 17 septembrie, ele putând fi achiziţionate de la casieria Centrului Cultural în schimbul a 12,50 lei. Spectacolul, programat a avea loc joi – 24 septembrie, ora 19.30, este interzis minorilor sub 18 ani.

Organizatori ai spectacolului sunt: Primăria Slatina, Asociaţia Culturală ”Center Inter Art”, Centrul Cultural ”Eugen Ionescu”, în colaborare cu Uniteatru şi Asociaţia Teatrală „Magenta”.

Autor piesă: Matei Vişniec Regia: Cătălina Buzoianu Mişcare scenică: Galina Bobeicu Elemente de pantomimă: Adrian Nour Sound design: Mihai Prejban, Sorin Antonie Cu: Iolanda Covaci şi Marius Călugăriţa.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Duo-ul de actori Marius Bodochi şi Anca Sigartău, în spectacol la Slatina

Regal muzical-teatral la Slatina: “Pasărea măiastră – Maria Tănase” cu Adriana Trandafir 

Dublu eveniment cultural la Slatina: lansare carte “400 în 1” şi spectacol de teatru 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările