Spitalul în care sunt testaţi pentru noul coronavirus, la internare, toţi pacienţii. Ce a determinat decizia

Spitalul în care sunt testaţi pentru noul coronavirus, la internare, toţi pacienţii. Ce a determinat decizia

Conducerea unui spital din judeţul Olt a luat decizia de a preleva probe pentru noul coronavirus tuturor pacienţilor pentru care se decide internarea, indiferent de simptomatologie. Măsura a fost adoptată la începutul acestei săptămâni, după apariţia unui focar într-o secţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina toţi pacienţii pentru care se decide internarea sunt testaţi pentru noul coronavirus. Decizia se aplică de marţi, 9 iunie 2020, şi vine după ce în cadrul secţiei Chirurgie Plastică a apărut un focar de coronavirus, pornit, cel mai probabil, de la un pacient internat la sfârşitul lunii mai. Pacientul a fost testat pozitiv în 6 iunie, iar a doua zi, în urma testării tuturor pacienţilor din cadrul secţiei, au mai apărut alte trei cazuri. Ulterior testele au fost pozitive şi pentru patru dintre angajaţi, două asistente medicale şi două infirmiere, în prezent secţia fiind izolată de celelalte şi fiind deservită de personalul minim necesar pentru a îngriji cei cinci pacienţi testaţi negativ care au rămas internaţi, având în continuare nevoie de tratament specific. Noii pacienţi sunt, în schimb, redirecţionaţi către Chirurgie Generală sau către alte unităţi spitaliceşti.

În spitalul din Slatina sunt internaţi, zilnic, în această perioadă, între 60-70 pacienţi, activitatea fiind reluată în cadrul tuturor secţiilor la capacitate normală, după ce pe perioada stării de urgenţă s-a impus prin ordin restrângerea internărilor. Pacienţii pentru care se decide internarea sunt trataţi până la sosirea rezultatului pentru noul coronavirus în zone-tampon. Testele sunt analizate la laboratorul mobil de tip REal Time PCR al spitalului care a devenit funcţional în cursul lunii mai.

Spitalul slătinean tratează şi patologie COVID-19, în secţia de Boli Infecţioase, într-o clădire separată, pentru care s-a putut amenaja flux special. Aici ajung persoanele testate pozitiv asimptomatice şi pacienţii cu forme uşoare şi medii de COVID-19, pacienţii care au şi alte afecţiuni fiind trataţi, la nivelul judeţului Olt, în spitalul suport de la Caracal.

În Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina au fost confirmate cu noul coronavirus, până în prezent, şi 11 cadre medicale, asistenţi şi infirmieri.   Trei sunt deja declarate vindecate. Alte patru cadre medicale care lucrează în cadrul secţiei Boli Infecţioase sunt internate la această dată, contacţii direcţi ai acestora având teste negative. Ultimele cazuri confirmate sunt două asistente şi două infirmiere din cadrul secţiei Chirurgie Plastică, asimptomatice, care de asemenea vor fi internate. Contacţii ultimelor patru cadre medicale depistate pozitiv sunt la această dată negativi, urmând să fie retestaţi în 16 iunie.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările