Spitalul Slatina are nevoie de sânge. „De multe ori managementul terapeutic al pacientului este temporizat“

Spitalul Slatina are nevoie de sânge. „De multe ori managementul terapeutic al pacientului este temporizat“

Conducerea Spitalului Slatina face apel către populaţie să meargă să doneze sânge FOTO: Alian Mitran

Este criză acută de sânge la Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, un apel către donatori venind în dupăă-amiaza zilei de marţi, 8 iunie 2021. Pacienţii cu boli oncologice, hematologice şi cei care necesită intervenţii chirurgicale au cel mai mult de suferit.

De aproximativ o lună, în spitalul din Slatina se ersimte nevoia de sânge, pentru toate grupele sanguine, însă în special pentru grupele A şi B, Rh negativ, spune managerul unităţii, Angela Nicolae, făcând un apel către persoanele care pot dona să se prezinte la centrul de donare din Slatina, strada Ecaterina Teodoroiu, nr.28, unde programul este de luni până vineri, între orele 8,00-12,00.

„În ultima lună, Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina s-a confruntat cu o nevoie acută de sânge, numeroşi pacienţi internaţi în secţiile oncologie, ortopedie, terapie intensivă etc., necesitând transfuzii sanguine.

Lipsa de sânge este unul dintre obstacolele pe care pacienţii oncologici, hematologici şi cei propuşi pentru intervenţii chirurgicale majore, în special ortopedice, le întâmpină, atunci când trebuie sa continue tratamentul specific“, a menţionat managerul într-un comunicat de presă. 

Pacienţii sunt „temporizaţi“ în lipsa sângelui necesar transfuziilor, în traducere o amânare a anumitor tratamente de specialitate. Aceste tratamente, deşi necesare, nu pot fi iniţiate până când valorile analizelor sanguine nu revin în parametrii necesari contiinuării terapiei.

SJU Slatina a continuat, şi pe perioada pandemiei, să acorde servicii în aproape toate specialităţile medicale pacienţilor din judeţ, chiar dacă activitatea anumitor secţii medicale a fost restrânsă. Deşi adresabilitatea se menţine în continuare sub valorile de dinainte de pandemie, se observă o creştere a numărului de pacienţi cronici care vin pentru tratament. Programarea anumitor servicii medicale depinde însă, în cazul pacienţilor cu probleme chirurgicale, de exemplu, inclusiv de stocul de sânge.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările