Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, măsuri în scenariul 3. Un corp întreg de clădire pentru suspecţii de Covid-19, reorganizări de secţii, operaţii anulate

Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina, măsuri în scenariul 3. Un corp întreg de clădire pentru suspecţii de Covid-19, reorganizări de secţii, operaţii anulate

În curtea spitalului a fost adus containerul în care se va efectua triajul FOTO: Alina MItran

La nivelul SJU Slatina s-a constituit o celulă de criză, măsurile adoptate fiind unele de reorganizare a activităţii astfel încât să poată fi gestionate cât mai eficient eventualele cazuri susceptibile de Covid-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un corp întreg de clădire a fost rezervat tratării cazurilor suspecte de Covid-19, în contextul în care s-a trecut deja la scenariul 3 în lupta cu noul coronavirus. Celula de criză constituită la nivelul SJU Slatina a adoptat o serie de alte măsuri, întreaga activitate fiind reorganizată, astfel încât să poată fi rezervate tratării pacienţilor afectaţi de Covid-19 spaţii suficiente.

Se modifică totul, chiar începând de la trierea pacienţilor, care se va face într-un spaţiu organizat extern, în acest sens fiind montate, încă din urmă cu două zile, un container care va servi efectiv ca spaţiu de triaj, în imediata vecinătate a UPU, şi un cort care va oferi adăpost pacienţilor care aşteaptă.

Corpul de Clădire care în prezent găzduieşte secţia de Boli Infecţioase va fi rezervat doar pentru pacienţii cu noul coronavirus, cealaltă patologie infecţioasă fiind găzduită de luni, 16 martie 2020, la etajul 5 din corpul Medicală.
În acelaşi timp, pacienţii trataţi de cancer la spitalul slătinean vor fi mutaţi în corpul principal de clădire, în actuala secţie de Recuperare, Medicină şi Balneofizioterapie, care îşi mută parte din actrivitate în ambulatoriul de specialitate.

Un alt etaj întreg, etajul IV din corpul Medicală, proaspăt renovat, va fi rezervat situaţiilor extraordinare care pot să apară.

Se vor reduce internările în spitale, cele programate fiind suspendate. Va fi reorganizat programul operator, iar întreg personalul spitalului va fi instruit pentru a putea face faţă înmulţirii cazurilor de pacienţi afectaţi, aşa cum se prefigurează. Iată care sunt măsurile adoptate la SJU Slatina, aşa cum acestea au fost transmise de conducerea spitalului, care face şi un apel la populaţie.


„Celula de criză constituită la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă, având în vedere creşterea la nivel naţional a cazurilor confirmate de infecţie cu virusul COVID-19, a pus în aplicare următorul Plan de Măsuri:

• Înfiinţarea zonei de triaj COVID-19, începând cu data de 16.03.2020, ora 00:00,  în curtea interioară lângă intrarea principală în UPU. Zona de triaj este compusă din container dotat cu chiuvetă proprie, aer condiţionat şi convector electric şi cort de campanie dotat cu scaune cu suport lavabil, sursă de căldură şi dozator de apă.
• Eliberarea întregului corp de clădire al secţiei Boli Infecţioase pentru preluarea eventualelor cazuri suspecte, ce prezintă simptomatică. Pentru eliberarea acestui corp de clădire s-au efectuat următoarele modificări organizatorice:
• Sistarea activităţii secţiei de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie, care va desfăşura activitate doar în sistem Ambulatoriu,
• Relocarea secţiei Oncologie de la etajul 5 – Medicală, la etajul 1 – Corp Central, în locul secţiei de Recuperare, Medicină Fizică şi Balneologie,
• Mutarea tuturor pacienţilor secţiei de Boli Infecţioase din corpul actual de clădire, în secţia de Oncologie, etajul 5 – Medicală,
• Etajul 4 din Medicală, care a fost reabilitat complet, nu va fi dat în folosinţă încă secţiei de Medicină Internă, fiind păstrat ca zonă potenţial disponibilă pentru situaţii extraordinare.
• Introducerea unui chestionar/declaraţie pe propria răspundere care va fi completat de toţi pacienţii la internare şi care va fi ataşat la FOCG.
• Reducerea numărului internărilor de zi şi a internărilor programate cu bilet de trimitere.
• Reorganizarea programului operator prin anularea intervenţiilor chirurgicale programate.
• Asigurarea unui stoc de rezervă de materiale sanitare şi medicamente pentru situaţii extraordinare.
• Instruirea întregului personal al SJU Slatina cu privire la metodologia de supraveghere a cazurilor de infecţie cu COVID-19.
Prin intermediul mass-media, facem un apel la responsabilitate atât profesională, din partea specialiştilor în sănătate, medici de familie, specialişti, structuri centralizate, cât şi de responsabilitate socială, la reprezentanţii comunităţii în a transmite informaţiile doar preluate de la nivelul comunicatorilor oficiali, de a întreprinde şi respecta cu stricteţe măsurile de izolare solicitate de autorităţi“, este mesajul transmis de SJU Slatina.


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările