FOTO VIDEO  Spitalul Judeţean Slatina îşi schimbă „look”-ul: au început lucrările de extindere a secţiei Urgenţe

Lucrări de extindere la Spitalul Judeţean Slatina

Lucrările de extindere a secţiei Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean din municipiul Slatina au început miercuri – 22 ianuarie, după o amânare de mai bine de două luni. Proiectul va schimba structura fizică a unităţii sanitare etalon din judeţ şi, în general, întreaga imagine de ansamblu, la peste 40 de ani de la inaugurarea sa. Extinderea UPU va fi însoţită, ulterior, de modernizarea sa prin dotarea cu aparatură medicală de ultimă generaţie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Miercuri – 22 ianuarie, primii muncitori şi-au făcut apariţia pe “frontul de lucru” înarmaţi cu grinzi din oţel şi alte obiecte necesare derulării lucrării. Pentru a nu deranja activitatea cadrelor medicale ale UPU, muncitorii vor lucra la o nouă intrare şi, totodată, spaţiile destinate asistenţei medicale vor fi reorganizate.

Practic, proiectul presupune lărgirea semnificativă a parterului secţiei Urgenţe către parcarea interioară a unităţii – viitoarea structură a intrării în UPU, acesta urmând să aibă o formă semi-circulară. Un laminator cu diametrul de aproape trei metri va fi amplasat la câţiva metri de intrarea în viitoarea structură a secţiei Urgenţe, luminator ce va furniza lumină ambientală naturală în interior, accesul acesteia fiind oricum facilitată şi de o serie de geamuri amplasate pe toată lungimea parterului dinspre partea interioară a fostei parcări interioare a unităţii. Cu alte cuvinte, spitalul slătinean va mai beneficia de încă două intrări, ambele amenajate în dreptul UPU: una va fi destinată exclusiv preluării pacienţilor aduşi cu autospecialele Ambulanţei sau ale SMURD, iar cealaltă intrare va fi pentru restul celor ce vor intra în spital.

Licitaţia pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de modernizare şi extindere a Unităţii Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean din Slatina a fost câştigată de o asociere de firme din municipiu: SC Roxana Miranliv SRL  (ce se va ocupa de partea de construcţii, n.a.) şi, respectiv, SC C & D Best Design Concept SRL (proiectare). Firma ce va executa lucrarea propriu-zisă este nimeni alta decât aceeaşi care a realizat, vara trecută, parcarea de 110 locuri în spatele spitalului contra a 15 miliarde lei vechi, o sumă ce a suscitat multe semne întrebări deoarece a fost comparată cu o altă parcare amenajată cu doar câţiva ani înainte în faţa aceleiaşi unităţi sanitare şi care a cuprins 50 locuri, suma contractului fiind însă de numai cinci miliarde lei vechi.

După lucrări de construcţii, dotări moderne

Valoarea contractului de lucrări se ridică la 2,8 milioane de lei fără TVA, lucrările trebuind terminate în următoarele şase luni. Investiţia este asigurată financiar de Consiliul Judeţean Olt şi Primăria municipiului, din fonduri proprii. Contractul prevede două etape: prima etapă se axează pe extinderea propriu-zisă a secţiei Primiri Urgenţe aflată la intrarea în spital, pentru ca, în cadrul celei de-a doua etape, să urmeze dotarea UPU cu echipamente medicale moderne, fapt ce ridică valoarea totală a contractului la aproape 7 milioane lei (70 miliarde lei vechi).

„Noi sperăm ca lucrările să fie definitivate în maximum şase luni. Vorbim despre un proiect de amploare ce va schimba pentru totdeauna vechea imagine a Spitalului Judeţean Slatina. În plus, secţia Primiri Urgenţe urmează să fie dotată şi cu aparatură medicală de ultimă generaţie”, a afirmat dr. Andrei Iordache, manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

“Am vrea să se gândească şi la noi, ăştia care venim prin spital…”

Slătinenii sunt mulţumiţi că imaginea spitalului urmează să se schimbe. Aceştia ar fi preferat ca tot aspectul "comunist" al unităţii sanitare să fie modificat, dat fiind că spitalul a fost inaugurat în anul 1972 şi a rămas neschimbat de atunci.
 

“Este bine că mai schimbă şi ei câte ceva la modul cum arată cel mai important şi mai mare spital din judeţ. Am văzut că este pusă afară, pe un zid, o fotografie cu viitorul aspect al acestei zone unde au început acum lucrările şi, în ce mă priveşte, pot să vă spun că îmi place: aduce parcă un suflu nou. Dar ar fi bine să şi aducă nişte aparatură din asta modernă, să pună scaune la intrare că stăm ca paiaţele în picioare pe holuri. Cu alte cuvinte, am vrea să se gândească şi la noi, ăştia care venim prin spital, că de drag îi asigur eu că nu o facem”, a spus Ilie Dumbravă, din comuna Osica de Jos, aflat prin Spitalul Judeţean Slatina pentru o vizită medicală după o operaţie.

 

Vă mai recomandăm:

FOTO Spitalul Judeţean din Slatina îşi schimbă înfăţişarea prin extinderea secţiei Urgenţe

Spitalul Judeţean Slatina se modernizează, dar nu scapă de imaginea scandalurilor de malpraxis

O nouă acuzaţie de malpraxis la Spitalul Judeţean din Slatina: copil de patru ani rămas paralizat de o mână

Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va avea o nouă imagine peste şase luni... (FOTO: Mugurel Manea)

Imagini din aceeasi galerie
  • Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va avea o nouă imagine peste şase luni... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Lucrările de reamenajare a secţiei Urgenţe de la Spitalul Judeţean Slatina au debutat miercuri - 22 ianuarie... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va avea o nouă imagine peste şase luni... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Secţia Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina va avea o nouă imagine peste şase luni... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Astfel va arăta, la final, noua secţie Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Slatina... (FOTO: Mugurel Manea)
  • Noua secţia Urgenţe va avea două intrări, nu una - ca în prezent... (FOTO: Mugurel Manea)
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările