Specula a apărut şi în farmacii. Alcool sanitar vândut cu adaos comercial de 300%

Specula a apărut şi în farmacii. Alcool sanitar vândut cu adaos comercial de 300%

Preţul alcoolului sanitar vândut la farmacie era peste cel practicat în piaţă, unde de asemenea au apărut speculanţii FOTO: arviva

Poliţiştii au sancţionat cu o amendă consistentă patronul unei farmacii din Caracal, judeţul Olt, pentru că vindea alcool sanitar la suprapreţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

La controlul efectuat în farmacie poliţiştii au constatat că alcoolul sanitar era comercializat cu 17 lei/bucată, deşi era pe stoc dinainte de creşterea preţurilor la distribuitori, generată de criza coronavirusului. 

Controlul a avut loc în week-end, când poliţiştii au controlat în total 89 societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate.
„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Olt au constatat faptul că o farmacie de pe raza judeţului a oferit spre vânzare alcool sanitar, ambalat în recipiente de plastic, a câte 500 de mililitri, la un preţ mai mare decât cel practicat anterior declanşării pandemiei. Din verificări a reieşit faptul că societatea comercială practica adaosuri comerciale diferite pentru acelaşi tip de produse. Marfa era recepţionată la un preţ cu un adaos comercial cuprins între 1% şi 50% şi ulterior, adaosul comercial a fost mărit cu valori între 50% şi 300%.

Societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite. Totodată, a fost dispusă confiscarea sumei de 840 lei, contravaloarea produselor oferite spre comercializare, fără a fi respectate normele legale“, a transmis Prefectura Olt, prin intermediul unui comunicat de presă.

A continuat şi activitatea de verificare a respectării prevederilor legale privind restricţiile de circulaţie. 600  de poliţişti, jandarmi şi militari au desfăşurat acţiuni de control, fiind verificate, zilnic, în medie, .2000 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu.

„În urma acţiunilor efectuate, pe raza judeţului Olt, atât în mediul urban cât şi în mediul rural, oamenii legii au aplicat 736 de sancţiuni contravenţionale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei, valoarea totală a amenzilor fiind de 873.560 lei“, se mai menţionează în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările