Sorina, fetiţa de 8 ani adoptată de familia din SUA, poate părăsi România, dar nu are paşaport. Unde se află documentul

Sorina, fetiţa de 8 ani adoptată de familia din SUA, poate părăsi România, dar nu are paşaport. Unde se află documentul

Sorina Săcărin îşi poate urma părinţii în America, a decis Judecătoria Slatina

Judecătoria Slatina a repins joi, 18 iulie 2019, cererea procurorului general al României de interzicere a părăsirii teritoriului României de către Sorina Săcărin, fetiţa de 8 ani adoptată de o familie din Statele Unite ale Americii, soluţia fiind executorie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Magistraţii s-au pronunţat după prânz, menţionând că „se respinge ca neîntemeiată cererea de emitere a ordonanţei preşedinţiale formulate de Procurorul General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în contradictoriu cu pârâţii – reclamanţii Săcărin Ramona Elena şi Săcărin Gabriel şi cu pârâta Autoritatea Naţională pentru protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie“.

Totodată, cererile reconvenţinale depuse de părinţii adoptatori, care cereau să fie despăgubiţi pentru eventuala perioadă în care sunt blocaţi în România, au fost respinse ca rămase fără obiect. Sentinţa civilă nr. 3290/18 iulie 2019 este executorie şi poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile.

Singura piedică acum, pentru părinţii adoptivi ai Sorinei Săcărin, este lipsa paşaportului, care încă nu a ajuns în posesia familiei, după ce un procuror care anchetează modul cum a decurs adopţia a reţinut acest paşaport, ulterior fiind transmis către Direcţia Paşapoarte Dolj, pentru verificări.

„Paşaportul n-a venit încă, dumneavoastră aveţi veşti mai degrabă decât avem noi, sperăm să se confirme (…). Acum vom merge să vedem dacă a ajuns. În mod normal ar trebui să ajungă astăzi paşaportul. Noi am bănuit că s-a tergiversat un pic ca să pronunţe instanţa de aici şi să nu ni se dea paşaportul înainte să se pronunţe instanţa de aici, aşa cred, acum nu ştim dacă…, asta este doar o presupunere de-a noastră“, a declarat înainte de pronunţarea sentinţei avocata familiei Săcărin, Clara Istrate.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: