Solarii distruse din cauza zăpezii şi lucrări întârziate. Legumicultor: „Asta ne-a adus zăpada berzelor, dacă mai vine şi cea a mieilor...“

Solarii distruse din cauza zăpezii şi lucrări întârziate. Legumicultor: „Asta ne-a adus zăpada berzelor, dacă mai vine şi cea a mieilor...“

Unde structura nu s-a prăbuşit, legumicultorii au fost nevoiţi să taie folia, pentru a-şi salva solarul

În tot judeţul, după zăpada căzută în noaptea de joi spre vineri, solariile legumicultorilor au avut de suferit, în plus, se plâng aceştia, trece vremea de plantat legumele, iar răsadul se depreciază.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

După o lună martie cu temperaturi care le-au scos legumicultorilor bani mulţi din buzunare, pentru a putea să menţină temperatura optimă în solarii, zăpada căzută în noaptea de joi spre vineri, 22 spre 23 martie 2018, le-a adus multora pagube importante. Solariile pe structuri mai vechi, îmbătrânite, s-au prăbuşit pur şi simplu, alţi legumicultori s-au văzut nevoiţi să taie folia, pentru a elibera zăpada care ameninţa să le distrugă aceste construcţii.

„Cam de azi-noapte de pe la 2,00 legumicultorii sunt între solarii, dau zăpada la o parte. În jurul orei 5,00 s-a intensificat ninsoarea. Avem un solar căzut la Izbiceni, de mici dimensiuni, alte patru la Giuvărăşti, vechi, pe structură din lemn. La Tia-Mare a nins mult şi legumicultorii au fost nevoiţi să taie folia“, a declarat, vineri-dimineaţă, directorul-adjunct al Direcţiei de Agricultură Judeţene Olt, Ion Anuţa.


„Sunt afectaţi cam în tot judeţul, am primit telefoane şi fotografii de peste tot. Şi nu e numai asta, e vorba şi de faptul că nu mai putem ţine pe loc răsadul, care a crescut, se depreciază, aceasta era şi perioada de plantat în solariile neîncălzite. Legumicultorii au pagube considerabile, a crescut şi consumul de combustibil, au fost nevoiţi să cumpere mai mult să poată să întreţină temperatura optimă. Legumiculturii sunt din nou la mâna lui Dumnezeu, de fapt agricultura, că nu doar noi avem de suferit. Poate vom obţine cel puţin o prelungire a perioadei de valorificare a tomatelor în program, având în vedere condiţiile. Asta e, asta ne-a adus zăpada berzelor, cum se spune în popor. Acum, dacă mai vine şi cea a mieilor....“, a declarat Ion Păunel, preşedintele Sindicatului Producătorilor Agicoli Olt.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările