VIDEO  Slătinenii au petrecut 1 Mai la Pădurea Strehareţi, paradisul verde neglijat de autorităţi

VIDEO  Slătinenii au petrecut 1 Mai la Pădurea Strehareţi,
paradisul verde neglijat de autorităţi

Slătinenii au ieşit în număr la Pădurea Strehareţi, în ciuda lipsei unor amenajări   (FOTO: Mugurel Manea)

Mii de slătineni au respectat şi în acest an „tradiţia” urbei de a petrece ziua de 1 Mai la iarbă verde, astfel că au mers la Pădurea Strehareţi, cel mai căutat loc din oraş de petrecere a timpului liber la aer curat. Din păcate, locuitorii urbei au găsit la faţa locului şi de această dată dovada neglijării crase de către autorităţile locale a acestui paradis verde numit Pădurea Strehareţi. Noroc cu liniştea şi verdeaţa pădurii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Complet uitată de autorităţi, Pădurea Strehareţi de la marginea municipiului Slatina şi-a păstrat şi în acest an atracţia pentru locuitorii urbei, în ciuda faptului că autorităţile locale au neglijat total acest loc special. Slătinenii au fost întâmpinaţi şi acum de grămezi de moloz şi resturile vechiului restaurant din incinta pădurii unde, până acum zece ani, oamenii se înghesuiau să petreacă orice zi liberă pe care o prindeau. Gropile adânci din asfalt şi apele revărsate în stradă ale izvoarelor subterane din pădure au întregit imaginea unui loc care, în mâna unui primar interesat şi de altceva decât de propria-i înavuţire, ar fi putut transforma această zonă într-un loc atractiv şi foarte profitabil pentru bugetul local. Dar nu e cazul la Slatina, unde reprezentanţii autorităţilor locale au tot vândut locuitorilor urbei ani la rândul promisiuni abracadabrante despre perimetrul cu pricina.

"Este păcat că cei care au condus primăria până acuma au uitat complet de acest loc atât de special şi unic pentru noi toţi din oraşul ăsta. Cu puţin efort, aici s-ar fi putut amenaja un loc care să devină o atracţie la fiecare sfârşit de săptămână, nu doar la zile mari, dar aşa este cu românul – nu îi pasă decât de el şi de propria lui bunăstare, nu şi de cei din jur. De data aceasta, spre deosebire de anii trecuţi când nu înţelegeam de ce persoanele care conduceau primăria nu se interesau de locul acesta, măcar acum am aflat că se ocupau doar ca să se îmbogăţească ei, după cum am aflat toţi de la televizor. Nu vedeţi ce cartier de vile a apărut aici, la marginea pădurii - pentru asta a fost <interes>. Păcat, mare păcat pentru că aici se poate face ceva foarte frumos, dar pentru asta trebuie să existe interes”, a fost de părere Iuliana P., care a venit la Pădurea Strehareţi cu un grup de prieteni să petreacă ziua de 1 Mai.

Trecând peste neajunsurile menţionate, slătinenii au învăţat, de-a lungul anilor, să înfrunte nesimţirea autorităţilor şi să încerce să se simtă bine în ciuda condiţiilor „spartane” găsite la Pădurea Strehareţi. La fel s-a întâmplat şi de această dată. Cei câţiva agenţi economici care au primit aprobare de la primărie să-şi deschidă aici provizoriu un punct de lucru au avut parte de vânzare şi nu au regretat.

Slătinenii s-au înghesuit la mititei, cârnăciori, pastramă etc. şi au stat la coadă pentru o sticlă de bere sau suc rece. Vremea frumoasă a avut contribuţia ei, astfel că, deşi autorităţile locale au amenajat câteva grătare total cimentate – premieră în acest sens, după ce vechile grătare din fier au dispărut din peisaj fiind furate -, nu puţini au fost cei care au venit cu propriul grătar de acasă. Aceştia din urmă nu au avut însă voie să facă focul decât tot în perimetrul unde se aflau grătarele „oficiale”.

"Am venit cu grătarul meu pentru că ştiam că nu va fi loc pentru toată lumea care va dori să-şi frigă propriile produse. Şi am avut dreptate: toate grătarele sunt ocupate, după cum vedeţi, plus că sunt mai mai puţine decât anul trecut. Aşa măcar ştiu că vin cu grătarul meu, plec cu grătarul meu. Sunt eu şi cu familia şi, deşi puteam să fac ca majoritatea – adică să vin şi să cumpăr mititei de aici de la vânzători, am vrut să simt cu adevărat atmosfera de grătar, de-asta am venit cu al meu de acasă”, a spus Andrei D.

Petrecăreţii au rămas la pădurea de la marginea urbei până spre seară. Cu muzică sau fără, oamenii, indiferent de vârstă, au căutat să se simtă bine. Liniştea, frumuseţea şi aerul curat al pădurii au reprezentat şi de această dată singurele atuuri ale zonei menţionate.
 

Mai puteţi citi pe acelaşi subiect:

FOTO+VIDEO  De 1 Mai, slătinenii au ieşit la Pădurea Strehareţi  (2014) 

FOTO+VIDEO  De 1 Mai, slătinenii au luat cu asalt Pădurea Strehareţi de la marginea oraşului  (2013)

FOTO  Pădurea Strehareţi din Slatina, paradisul uitat de autorităţile locale

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: