Slatina: Vedeta echipei FC Scorniceşti, Gheorghe Şoarece, a fost condus pe ultimul drum

Slatina: Vedeta echipei FC Scorniceşti, Gheorghe Şoarece, a fost condus pe ultimul drum

Slatina: Vedeta echipei FC Scorniceşti, Gheorghe Şoarece, a fost condus pe ultimul drum

Gheorghe Şoarece, care este considerat cel mai talentat fotbalist pe care judeţul Oltul l-a avut până acum, a fost înmormântat astăzi, în comuna Osica de Sus, locul său natal. Fostul jucător a murit duminică seara, la vârsta de 54 de ani, în urma unei afecţiuni grave la gât.


Şoarece a fost unul dintre cei mai buni atacanţi care au evoluat în Divizia A între anii 1977-1983. A fost unul dintre cei mai iubiţi jucători din Oltenia şi şi-a demonstrat valoarea în multele meciuri jucate pentru FC Scorniceşti, FC Olt şi FC Braşov. Era cel mai de temut atacant din campionatul României în acea vreme şi a pus la respect multe dintre echipe mari.

Gheorghe Şoarece a înscris foarte multe goluri şi înainte de trecerea cu echipa FC Scorniceşti în prima divizie, fiind golgheterul ligii secunde. Echipele la care a fost legitimat de-a lungul timpului au fost FC Braşov, Şoimii Sibiu, IOB Balş, FC Scorniceşti şi FC Olt, unde a fost căpitanul echipei.

Şoarece era cunoscut până şi de soţii Ceauşescu. „Pentru judeţul Olt a fost un mare talent. Este cel mai mare fotbalist pe care Oltul l-a dat vreodată. Cine l-a văzut jucând îşi va aminti mereu de acest mare fotbalist”, a mărturisit Emil Bărbulescu, nepotul lui Nicolae Ceauşescu.

A fost un mare talent

Talentul şi abilităţile fizice l-au propulsat pe Şoarece unde nici nu visa când s-a apucat de fotbal, el fiind selecţionat în lotul naţional de tineret al României. Multe echipe de renume s-au bătut pentru a-l avea ca atacant pe talentatul fotbalist osicean. ”A fost un om deosebit, bun la suflet, cu o tehnică excelentă şi o capacitate mare de efort. Putea să joace şi trei meciuri fără întrerupere. De aceea a fost convocat la naţionala de tineret a României”, îşi aminteşte despre el Pavel Truţescu, preşedintele FC Olt între 1986-1989.

Este cetăţean de onoare al comunei Osica

Gheorghe Şoarece s-a născut în comuna Osica de Sus la 5 decembrie 1955. S-a apucat de fotbal după terminarea celor opt clase şi a devenit unul dintre cei mai iubiţi şi talentaţli atacanţi ai fotbalului oltean. Era foarte amabil cu toată lumea şi avea un suflet bun.”Este cunoscut în toată comuna Osica ca un om cu suflet mare şi la locul lui. Era iubit şi respectat de toată lumea. A devenit cetăţean de onoare al comunei Osica de Sus cu ocazia primei ediţii a sărbătorii „Fii Satului”, în urmă cu două săptămâni, diploma fiindu-i înmânată în locul cel mai drag lui, terenul de fotbal. Acest eveniment s-a petrecut în prezenţa a celor două echipe de fotbal a comunei Osica de Sus, pentru care Gheorghe Şoarece a fost şi va fi simbolul lor. A fost un moment foarte emoţionant pentru toată lumea”, a spus primarul comunei Osica de Sus, Ion Ciocan. S-a stins din viaţă la 4 octombrie 2009 în comuna natală după ce s-a luptat câţiva ani cu o boală incurabilă, cancerul.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: