Slatina: Vânătoarea, o pasiune de lux pentru olteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Spaniolii au vânat un porc mistreţ
Spaniolii au vânat un porc mistreţ

Preţurile ridicate şi taxele anuale foarte mari îi fac pe vânătorii olteni să se lase de pasiunea lor. Nici străinii nu se mai înghesuie să vină la vânătoare în judeţul Olt numărul acestora micşorându-se de la an la an. 

Pe timp de criză, mulţi dintre vânătorii olteni se văd nevoiţi să renunţe la pasiunea de-o viaţă, datorită costurilor şi taxelor foarte mari necesare întreţinerii acestui hobby. Cu o taxă anuală de 950 de lei pe an pentru a face parte dintr-o asociaţie de vânători şi cu preţuri piperate pentru accesorii, vânătorii olteni, cu greu îşi mai pot permite să meargă la o partidă de vânătoare. „Taxa anuală este prea mare, iar armele şi echipamentul costă destul de mult. Cu greu îţi mai poţi permite o partidă de vânătoare, mai ales cei care au ieşit la pensie”, a spus Ion Răuţă, vânător de peste 36 de ani. O puşcă cu alice, pentru vânatul mic, costă între 1800 şi 3800 de lei. Dacă vânaţi animale mari, cum ar fi cerbul, mistreţul sau ursul, atunci veţi avea nevoie de o puşcă cu glonţ care costă între 6000 şi 20000 de lei. O lunetă vă scoate din buzunar între 1200 de lei şi 10000 de lei în cazul uneia cu vedere pe timp de noapte.

80 de euro, cazare pe zi la cabanele vânătoreşti

Cu 13 fonduri de vânătoare în judeţul Olt, Direcţia Silvică Olt oferă servicii complete turiştilor străini care vin să vâneze la noi în ţară. La mare căutare în rândul străinilor sunt fondurile de vânătoare de la Reşca şi Seaca pentru diversitatea speciilor de animale şi a condiţiilor de cazare foarte bune. „Turiştii străini pot vâna în judeţul Olt căpriori, cerbi, raţe, mistreţi, vulpi, iepuri de câmp , potârnichii, prepeliţe şi multe alte specii de animale. Numărul de vânători a scăzut cu aproape 30 la sută faţă de anii trecuţi. Până acum au venit 60 de vânători, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când numărul străinilor depăşea 100”, a spus Vîle George, inginer din cadrul Direcţiei Silvice Olt. Ziua de cazare îi costă pe vânători 80 de euro, bani în care sunt incluse trei mese pe zi. Un iepure împuşcat costă 80 de euro. un cerb, în funcţie de greutate, costă între 600 şi 9000 de euro, iar pentru vânarea unui mistreţ vânătorul trebuie să plătească o sumă cuprinsă între 300 şi 1000 de euro.


Slatina



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite