Slatina: Tribunalul Olt a decis: chirurgul care a băgat în pământ un copil de nouă ani se întoarce la muncă

Slatina: Tribunalul Olt a decis: chirurgul care a băgat în pământ un copil de nouă ani se întoarce la muncă

Mircea Tuşciuc a câştigat procesul cu spitalul

Tribunalul Olt a anulat ieri decizia de concediere a chirurgului Mircea Tuşciuc. Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina va face recurs.

Ştiri pe aceeaşi temă

Justiţia i-a dat dreptate medicului Mircea Tuşciuc, care a dat în judecată Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Slatina după ce i-a desfăcut contractul de muncă în timp ce se afla în concediu medical. „Tribunalul Olt a decis anularea deciziei de concediere şi reintegrarea clientului meu la locul de muncă. Decizia este absolut legală“, a declarat pentru Adevărul de Seară Lucia Furtună, avocata lui Mircea Tuşciuc. „În 15 zile de la data comunicării decizia poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova“, a spus judecătorul Cosmin Mitrache, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Olt.

„Spitalul şi-a bătut joc de noi!“

În timp ce chirurgului Tuşciuc i s-a dat câştig de cauză, procesul medicul ortoped Paul Iancu este suspendat. „Eu cred că justiţia a procedat corect. Colegul meu, doctorul Tuşciuc era în concediu medical atunci când i s-a desfăcut contractul de muncă. Sunt convins că am să câştig şi eu procesul cu spitalul care şi-a bătut joc de noi“, a declarat medicul ortoped Paul Iancu.


Conducerea unităţii spitaliceşti ia în calcul varianta recursului. „Dacă justiţia a decis că trebuie să-l primim la serviciu, asta vom face, dar o să facem recurs“, a declarat managerul Nicu Vladu. Cristian Grigore, de 9 ani din comuna olteană Şerbăneşti şi-a fracturat mâna pe 23 mai 2010, în timp ce se juca. Părinţii l-au dus la spitalul din Slatina, unde a fost diagnosticat cu fractură antebraţ stâng. Medicii i-au pus mâna în atele, iar la trei zile de la internare l-au trimis acasă. În aceeaşi zi părinţii s-au întors cu el la spital, în stare gravă. Cadrele medicale au decis să-i amputeze braţul, după ce au solicitat acordul familiei, iar în urma intervenţiei chirurgicale băiatul a intrat în şoc septic. Pentru că starea de sănătate a micuţului se agravase, a fost solicitat un elicopter SMURD, care să-l transporte la un spital în Capitală, dar Cristian a murit pe drum. Ministrul Sănătăţii a demis atunci mai multe persoane din conducerea spitalului şi a recomandat desfacerea contractelor de muncă ale medicilor Mircea Tuşciuc şi Paul Iancu, care s-au ocupat de copil.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările