Slatina: Sărbătoare la Pleşoiu de Ziua Recoltei

Slatina: Sărbătoare la Pleşoiu de Ziua Recoltei

Slatina: Sărbătoare la Pleşoiu de Ziua Recoltei

Legumicultori din toată ţara s-au adunat ieri la Pleşoiu, pentru a sărbători Ziua Recoltei.


Roşiile, ardeii, vinetele, ţelina sau castraveţii, toate proaspete şi naturale, au atras sute de vizitatori la Ziua Recoltei, sărbătorită în comuna olteană Pleşoiu. Oficiali din Ministerul Agriculturii, împreună cu mai marii judeţului şi şeful Agrostar, Nicolae Ştefan au venit să admire recoltele bogate ale legumicultorilor şi să stea de vorbă cu ei. Oaspeţii au fost întâmpinaţi cu pâine şi cântece de căluşari, apoi au admirat legumele aranjate cu grijă chiar în centrul comunei.

Trecătorii voiau să guste legumele olteneşti

Oamenii s-au oprit din drum să vadă cele mai frumoase produse crescute în grădinile oltenilor. În speranţa că vor putea lua acasă măcar un kilogram de roşii sau de vinete, au analizat cu atenţie fiecare lădiţă cu legume. Au fost însă dezamăgiţi când au aflat că producătorii nu voiau să facă bani de Ziua Recoltei. „Am văzut atâtea legume frumoase aici şi am oprit să facem aprovizionarea. Ştim că sunt ieftine şi proaspete, că am mai luat din această zonă. Am aflat însă că astăzi este doar expoziţie, nu se poate cumpăra nimic“, a spus Ionel Baracu, din Slatina.
Oragnizatorii spun că au păstrat însă produsele proaspete pentru cei nevoiaşi. „Toate aceste legume vor fi donate către cămine de bătrâni şi de copii din Slatina. Este a doua ediţie a Zilei Recoltei şi ne dorim ca această sărbătoare să devină o tradiţie în comuna noastră“, a explicat Florin Ciobanu, directorul societăţii „Legumicola“ din Pleşoiu.

Agricultorii şi-au spus nemulţumirile

După ce au privit cu admiraţie recolta îmbelşugată, oficialii Ministerului Agriculturii au ascultat problemele ţăranilor. La discuţii au participat şi reprezentanţii instituţiilor judeţene cu atribuţii în agricultură. Îmbrăcaţi la patru ace, mai marii judeţului s-au luptat cu căldura şi cu telefoanele. Între timp, zeci de agricultori îi asaltau cu întrebări pe oficialii de la minsiter şi aşteptau soluţii pentru problemele lor.
Participanţii au adus în atenţia invitaţilor şi lipsa unei pieţe de desfacere a laptelui în judeţ, însă nu au primit, deocamdată, nicio soluţie la această problemă.
La eveniment a fost aşteptat şi ministrul Agriculturii, Ilie Sărbu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos: