Slatina: Primăria nu găseşte executori care să îi evacueze pe rromii datornici din G6

Evacuarea rromilor datornici din blocul G6 ar mai putea dura săptămâni sau chiar luni bune pentru că executorii nu se înghesuie să preia aceste contracte.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primăria Slatina caută în acest moment executori care să îi dea afară pe cetăţenii care locuiesc în blocul G6 din cartierul Progresu şi care au datorii de peste 50 000 de lei la Compania de Apă.
Procedurile sunt greoiae, iar autorităţile se tem că executorii nu vor veni la licitaţie pentru că se feresc să intre în conflict cu cetăţenii de etnie rromă. „Este greu să-i găsim pentru că nu prea vin la licitaţii. Nu vor să se bage la executări în care sunt implicaţi rromi. Evită să intre în conflict cu ei pentru că atunci când executorii se duc să îi evacueze, cetăţenii îi ameninţă că îi omoară, că le dua foc, că pun anumiţi şmecheri pe urmele lor. Am mai păţit aşa în urmă cu câţiva ani când o familie de rromi ocupase abuziv un teren şi niciun executor judecătoresc nu vroia să se bage”, a spus viceprimarul Ana Anghel.


„Să vedem cine are curaj să intre aici şi să ne dea afară”


Primăria Slatina le-a trimis încă de săptămâna trecută somaţii de evacuare câtorva zeci familii din cele 144 de familii care trăiesc în blocul G6. „Au datorii mari la Compania de Apă, peste 50 000 de lei. Acolo dacă sunt maxim 15 familii care să fie cu toate plăţile la zi. Ceilalţi preferă să stea în mizerie, fără apă, fără curent pentru că spun că nu au bani. Dar ţigări şi băutură pot să îşi cumpere”, a explicat Ana Anghel.
Când au auzit că vor fi evacuaţi, rromii datornici au devenit agresivi şi au început să lanseze ameninţări la adresa tuturor. „Ce pot să ne facă? Ştim şi noi să ne apărăm. Să vedem cine are curaj să intre aici şi să ne dea afară, să ne lase cu copiii în stradă. Sunt în stare de orice. Nu se poate să ne trateze ca pe nişte animale”, a spus Florin Toader de 31 de ani.


INFOBOX
35 de lei chirie pentri o cameră în G6


Blocul G6 este într-o stare jalnică şi a fost reabilitat de două ori în zece ani. Ultima dată a fost în urmă cu trei ani, când s-au schimbat conductele, a fost  zugrăvit şi s-au pus termopane. Locuitorii imobilului plătesc o chirie de 35 de lei şi apa pe care o consumă. Din cauza datoriilor la lumină, multe camere au fost debranşate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările