Slatina: Pistoalele cu aer comprimat sunt la modă în rândul oltenilor

Slatina: Pistoalele cu aer comprimat sunt la modă în rândul oltenilor

Tinerii cumpără arme cu aer comprimat pentru că sunt la modă

În an de criză, numărul oltenilor care au cerut permise pentru arme neletale a cunoscut o creştere fără precedent, spun poliţiştii. Pistoalele cu aer comprimat sunt în topul preferinţelor.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pistoalele şi puştile cu aer comprimat au devenit în ultimul timp o modă printre olteni. Fie că le iau pentru autoapărare fie doar pentru simplu motiv că sunt la modă, numărul armelor neletale a crescut foarte mult în ultimul an în judeţul nostru. Deşi aceste arme sunt considerate ca fiind neletale acestea pot deveni cu uşurinţă periculoase dacă sunt folosite de la distanţe foarte mici. „Chiar dacă o armă este considerată neletală acesta este foarte periculoasă dacă se trage cu ea de la distanţe mici. Poate răni sau chiar omorî persoana asupra că reia se trage”. Există cazuri în care o armă neletală poate salva viaţa posesorului. În urmă cu cinci luni la Caracal, un om de afaceri din oraş a scos pistolul cu bile de cauciuc şi a tras asupra unui cetăţean de etnie rromă care, împreună cu un grup de persoane înarmate cu topoare şi săbii, au încercat să-l scoată cu forţa din maşină. Acesta a folosit arma şi a tras două focuri asupra unuia dintre agresori, punându-i pe toţi pe fugă. „Au venit către maşina mea şi au încercat să mă scoată cu forţa. Erau aproximativ 20 de persoane care veneau pe jos. Am scos pistolul şi am tras, ca să mă apăr. Bine că au venit poliţiştii la timp, că altfel mă omorau“, a declarat la acea vreme Remus Rădoi, din Caracal. Bărbatul împuşcat a fost transportat la spitalul din oraş, pentru a primi îngrijirile necesare. A fost rănit uşor.

Numărul posesorilor de arme cu aer comprimat este în creştere

Dacă în cazul posesorilor de arme letale numărul acestora este foarte mic, numărul persoanelor care deţin puşti sau pistoale cu aer comprimat a crescut foarte mult în ultimul an, în judeţul nostru, după cum arată statistucile poliţiei. “Pe raza judeţului Olt sunt înregistrate trei posesori de arme letale, cu gloanţe. O creştere seminificativă se înregistrează în rândul posesorilor de puşti sau pistoale cu aer comprimat, pistoale cu gaze sau cu bile de cauciuc. Dacă în 2008 în judeţul Olt erau înregistraţi 600 de posesori de arme neletale, în anul 2009 numărul acestora a crescut la 840 de persoane care au permis de port armă”, ne-a declarat comisar Claudia Radu, purtătoarea de cuvânt a Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt.
Persoanele care deţin arme neletale au obligaţia să le folosească numai în locuri special amenajate, sau în poligoane de tragere. “La început trăgeam cu puşca cu aer comprimat prin curte, în sticle de plastic. Am realizat la timp cât de important este să tragi numai în locuri special amenjate şi de atunci exersez numai în poligonul de tragere”, a spus un posesor al unui pistol cu aer comprimat.
 Preţul unei arme cu aer comprimat porneşte de la 600 de lei şi poate ajunge la 2000 de lei în cazul unui model de top.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările