Slatina: Oltenii de valoare, premiaţi la Slatina

Slatina: Oltenii de valoare, premiaţi la Slatina

Visi Ghencea va primi o distincţie post-mortem.

Slătinenii şi autorităţile locale se pregătesc pentru sărbătoarea oraşului. Vedete vor fi olimpicii şi elevii de nota 10 care vor primi burse din partea Primăriei Slatina.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sub sloganul „Slatina, dragostea mea“, autorităţile locale îi vor premia pe olimpicii, elevi premianţi, dar şi pe cei mai buni investitori din oraş. Cea de-a V-a ediţie a zilelor oraşului va începe într-o săptămână.

Primăria Slatina a stabilit câteva burse care vor fi acordate copiilor cu rezultate bune la învăţătură. Astfel, 46 de olimpici vor primi bursele de merit „Eugen Ionescu“, iar 234 de elevi de la toate şcolile şi liceele din oraş care au cele mai mari medii vor primi burse de merit „Ion Minulescu“. Nu au fost uitaţi nici elevii din şcolile de arte şi meserii care au obţinut premii la concursuri. Vor fi 36 de burse „George Poboran“ pentru cei mai buni meseriaşi, dar şi pentru invenţii şi inovaţii.

Felicia Filip şi Smiley, la festival

„Vor fi premiaţi şi profesorii îndrumători ai acestor elevi, dar şi cetăţenii care au făcut investiţii importante în oraş. Se vor acorda trei premii Personalitatea Anului, iar Visi Ghencea va primi post-mortem titlul de cetăţean de onoare. Am dedicat această sărbătoare elevilor şi oamenilor de valoare din acest oraş care trebuie încurajaţi şi promovaţi“, a explicat Minel Prina, administrator public din cadrul Primăriei Slatina. Valoarea premiilor va fi stabilită în şedinţa de consiliu local de săptămâna viitoare. Primăria Slatina a alocat 300.000 de lei pentru această manifestare care va avea şi o parte artistică. Pe 22 ianuarie, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor, va avea loc un spectacol inedit de muzică şi lumină susţinut de Felicia Filip şi formaţia K1, iar pe 23 ianuarie, Smiley va fi invitatul special. La spectacole se va intra pe bază de invitaţii care se vor găsi de săptămâna viitoare la Clubul Pensionarilor şi la Fântâna Speranţei.

citeste totul despre: